4 lysande energibloggar

4 lysande energibloggar

Här på Cleverheating fokuserar vi främst på radiatorer och värmesystem, men vi vet att våra besökare också är intresserade av andra ämnen som rör energi. Därför har vi letat fram några bloggar som vi tycker att du som är intresserade av energifrågor borde följa. Här har du fyra läsvärda energibloggar (listade utan inbördes rangordning).

1. Bengts nya villablogg

Bloggen drivs av Bengt Stridh, doktor i materialvetenskap, som skriver ”om solceller för att sprida lite kunskap och inspiration om denna i Sverige alltför okända teknik”. Resultatet är en utförlig och noggrann blogg sprängfylld med information. Här hittar du allt du någonsin behöver veta om solceller och solenergi, bl.a. frågor & svar, nyttiga länkar och en gedigen ordlista.

Bloggen hittar du här: http://bengtsvillablogg.info

2. Kirans blogg

Bloggen fokuserar på miljöanpassat byggande och boende, och riktar sig till både branschmänniskor och lekmän. Bakom bloggen står illuströren och arkitekten Kiran. Ifall du är i färd med att bygga eller köpa ett hus, eller bara är intresserad av miljövänligt och energisnålt boende, är detta en blogg du inte vill missa!

Bloggen hittar du här: http://kiransblogg.com

3. Fru Watt

Som namnet kanske avslöjar handlar denna blogg om el, med fokus på förnybar energi. Bloggen drivs av Petra Hallebrant som arbetar inom elbranschen, och här hittar du allt från energipolitik till klimatrapporter. Bloggen är ett måste för dig som vill hålla dig à jour med vad som händer i energibranschen.

Bloggen hittar du här: http://www.fruwatt.se

4. Bergvärmaren

Att byta till bergvärme är ett stort beslut som oundvikligen väcker en del frågor och funderingar hos husägaren. Som tur finns det bloggar som Bergvärmaren, som dokumenterat sina erfarenheter och funderingar. Denna blogg är ett måste för alla husägare som håller på och installerar eller funderar på att installera bergvärme i sina hem.

Bloggen hittar du här: http://bargvarmaren.blogspot.se

Känner du till någon annan bra energiblogg? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Leave a reply