5 saker att tänka på vid renovering av badrum

5 saker att tänka på vid renovering av badrum

Vid renovering av badrum lönar det sig att tänka på både värme och ventilation. Här har vi samlat fem saker det lönar sig att ta upp med den som skall utföra arbetet.

Byt ut radiatorn vid renovering av badrum

I äldre badrum finns ofta en radiator på vägg. Och alltför ofta ser man att allt i badrummet förnyas – utom den gamla radiatorn. Den kan enkelt bytas ut till en handdukstork eller en ny radiator. Be även installatören om en snygg rördragning, så inte halva väggen blir ett enda rörkonstverk.

Be om en snygg rördragning vid renovering av badrum - den kommer inte av sig själv.
Be om en snygg rördragning vid renovering av badrum – den kommer inte av sig själv.

Golvvärme är bra i våtutrymmen

Golvvärme är inte ett måste i mindre badrum utan dusch eller badkar – men i våtutrymmen fyller den en viktig funktion. Golvvärmen torkar upp det våta golvet och håller det fräscht och snyggt. Klinkers känns också ofta kallt mot huden, därav är golvvärme att föredra.

Kombinera golvvärme med en handdukstork

Golvvärme kan ypperligt kombineras med en handdukstork vid renovering av badrum. Modeller finns för både vattenburna kombinationslösningar och för el. Vill du använda golvvärmen som huvudsaklig värmekälla, välj en mindre tork i krom. Kromen gör att värmeavgivningen minskar jämfört med en lackerad tork. Ytan blir varmare och handdukarna torkar snabbt.

Påminn om ventilationen

Ventilationen i ett badrum är lika viktig som värmen. Be din installatör se över hur den är löst och be om förslag hur du kan bättra den. I många äldre hus är den enda beftintliga lösningen ett öppet fönster.

Välj snygga lösningar vid renovering av badrum

Det finns ett brett urval av värmelösningar för badrum. Låt dig inspireras av färg och form och välj bland över 70 olika kulörer. En återförsäljare kan hjälpa dig med valet av värmelösning vid renovering av badrum.

Bandai IR elhanddukstork från LVI
Bandai IR elhanddukstork från LVI

 

Relaterade produkter

Leave a reply