Badrumsinspiration med nya handdukstorkar

Badrumsinspiration med nya handdukstorkar

Badrumsinspiration och tips på renovering. November är den tid då många tar itu med julstädning och mindre ytrenoveringar inför jul. Andra struntar med rätta i detta. Själv slängde jag för ett år sedan ut de gamla radiatorerna i våra två badrum och satte in nya handdukstorkar

Badrumsinspiration med nya handdukstorkar

En handdukstork i badrummet fyller många funktioner. Den främsta fördelen är förstås att den torkar upp och värmer dina handdukar. Det samlas lätt smuts och bakterier i en fuktig handduk, och ju torrare den kan hållas, desto fräschare känns den. Om en våt handduk hängs på en vanlig väggkrok efter duschen börjar den inom en kort tid att lukta surt, eftersom fukten inte torkar upp tillräckligt snabbt. Duschar du ofta kan det hända att handduken är blöt eller fuktig mellan varven.

Redan en liten elektrisk tork kan hjälpa till att hålla fukten och därmed lukten borta.

Väljer man en handdukstork som är lite större och som med fördel är lackerad (inte kromad) kan denna tork täcka värmebehovet i ett mindre badrum. Du behöver ingen annan värmeavgivare här. Tänk på att du gärna har en något högre temperatur i badrummet än i övriga rum, eftersom du ofta är lättare klädd där. En mjuk badrumsmatta hjälper till att hålla nakna fötter varma, medan golvvärme har fördelan att även torka upp fuktiga golv. En högre handdukstork avger värme längs med hela kroppen, och den ger en avslappnande och skön känsla när du står bredvid torken under morgon- och kvällsbestyren.

Handdukstorken kan väljas i 70 olika trendiga färger vilket gör att din badrumsinspiration kan flöda än mer. Hos Purmo och LVI återförsäljare kan du få pris- och leveransuppgifter på olika typer av handdukstorkar. Installationen bör alltid utföras av en proffessionell elinstallatör eller en VVS-montör, om du väljer en vattenburen handdukstork.

Badrumsinspiration med Leros
Badrumsinspiration med Leros i vit RAL 9016.

 

Badrumsinspiration med Leros
Handdukstorken Leros från Purmo i närbild.

//mia

 

Relaterade produkter

Leave a reply