Vertikala designradiatorer från Purmo

Vertikala designradiatorer från Purmo

Vertikala designradiatorer kan ge ditt hem en helt ny karaktär. Oavsett om du väljer en helt ny inredning eller är på jakt efter att förbättra din nuvarande interiör, kan du räkna med att Purmos
vertikala radiatorer kan hjälpa till att nå nästa nivå.

Kos V – Vertikala designradiatorer

Kos-sortimentet har slät front som ger ett avskalat intryck av tidlös elegans. De rundade sidoplåtarna ser till att linjerna hålls rena från alla håll. En sådan skönhet förtjänar att användas på många områden. Den finns att få i en mängd färger, inklusive ren, blank rostfri stål. En vackert designad handdukshängare av rostfritt stål låter dig få ut maximala fördelar av Kos-linjen i badrum eller kök. Designen tjänar inte bara syftet att precis som andra lodräta inredningselement skapa en känsla av höjd, den är också en kraftfull värmekälla i utrymmen där väggutrymmet är begränsat.

Höjder
1.800, 1.950,
2.100 mm
Längder
300, 450, 600, 750 mm
Typer
KOV 21, 22
Färg
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning. Även rostfritt stål – INOX.

Rätt värme på rätt plats i köket. Den vertikala designradiatorn Kos V passar perfekt i rostfritt stål i köket.

Faro V

Faro V är idealisk överallt där du vill skapa en känsla av höjd och är också det perfekta valet för de utrymmen där golvytan är begränsad. Det visuella språket hos Faro V framhävs av en hög profilerad front och rundade perforerade sidoplåtar.

Faro-sortimentet har en profilerad front som framhäver de uppåtsträvande linjerna, medan de rundade sidoplåtarna ger den ett rent och behagligt utseende från alla vinklar. Det vackra toppgallret och de rundade sidoplåtarna ser till att linjerna hålls rena från alla håll. En sådan skönhet förtjänar att användas på många områden. Den finns att få i en mängd färger, inklusive ren, blank rostfri stål. En vackert designad handdukshängare av rostfritt stål låter dig få ut maximala fördelar av Faro i badrum eller kök. Designen tjänar inte bara syftet att precis som andra lodräta inredningselement skapa en känsla av höjd, den är också en kraftfull värmekälla i utrymmen där väggutrymmet är begränsat.

Höjder
1.800, 1.950,
2.100 mm
Längder
300, 450, 600, 750 mm
TYPER
FAV 21, 22
FÄRG
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning. Även rostfritt stål – INOX.

Designet på Faro V gør, at du med fordel kan placere den i rum, hvor du vil skabe højde – og naturligvis for at fremhæve det, som der nu ikke længere er nogen som helst anledning til at skjule!
Designen på Faro V är läckert tilltalande. I en stark färg ger den ett vasst intryck i din inredning.

Tinos V

Rena hörn och kanter, raka linjer och plana ytor. Tinos är symbolen för design och det närmaste vi har till vad som kan kallas ´strålande konst´. Tinos, monterad bara 10 mm från väggen, är en diskret skönhet, som kan skräddarsys för att uppfylla dina unika specifikationer vad gäller storlek, färg och yta.

Tinos med sina raka linjer skapar en påtaglig aura av estetisk lockelse. Tinos ger ett elegant mervärde till alla interiörer, klassiska eller moderna. Den minimalistiska designen hos Tinos gör sig utmärkt i alla utrymmen, både vardagsrum, sovrum, kök och badrum.

Höjder
1.800, 1.950 mm
Längder
475, 625 mm
Typer
TIV 11, 21
Färg
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning.

Purmo Tinos

Paros V

Den släta glansen på Paros front fortsätter oavbrutet till de mjuka linjerna på sidoplåtarna och hela vägen runt. Med sina mjuka, rundade kanter utstrålar Paros en raffinerad elegans som subtilt förstärker inredningens stil och komfort. Paros är designad för att passa alla rum, oavsett om du föredrar en romantisk, klassisk stil eller en renare och mer modern design. En valfri handdukshängare i rostfritt stål tillför ytterligare funktion till dessa vertikala designradiatorer. Dessutom kan du välja mellan 70 färger, så du hittar alltid en nyans som kompletterar dina favorittextilier och interiörfärger.

Höjder
1.800, 1.950 mm
Längder
Type 11: 530, 680 mm
Type 21: 555, 705 mm
TYPER
PAV 11, 21
FÄRG
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning.

Boligindretning inspiration med Purmo Paros
Purmo Paros är vertikala designradiatorer för vattenburet värmesystem.

Delta V

Delta är en elegant sektionsradiator som förenar modern byggnadskonst med traditionell uppvärmningsteknik. Viktigast av allt är att Delta-sortimentet gör det möjligt för dig att få exakt den radiator du vill ha precis där du vill ha den. Lång, kort, lodrät eller vågrät – och i den färg du vill ha. Den passar bra för både renoveringsobjekt och nya projekt. Förutom att den finns i 28 olika höjder kan du som tillval välja mellan 2, 3, 4, 5 eller 6 sektioner, från 300 till 3000 mm höjd och längder från 200 till 2500.

Höjder
965 – 3.000 mm
Längder
200 – 2.500 mm
TYPER
DL 2, 3 , 4, 5, 6
FÄRG
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning.

Vertical

Ibland är det en fråga om utrymme, ibland är det en fråga om smak, och varje gång blir svaret Vertical. Samma värmeeffekt och höga kvalitet på design och konstruktion, designad med en 90 graders twist.

Vertical är en klassisk panelradiator som har vänts lodrätt för att utnyttja väggytan på ett optimalt sätt. Den är liten och diskret och ger dig all värme du kan önska även då utrymmet är begränsat. Purmo Vertical kan också utrustas med tillbehör som handdukshängare, vilket är både praktiskt och funktionellt.

HÖJDER
1.800, 1.950, 2.100 mm
LÄNGDER
300, 450, 600, 750 mm
TYPER
VR 20, 21, 22
FÄRG
RAL 9016 vit, andra RAL-färger och metallfärger på beställning.

Skift varmesystem i boligforening. vandbaserede designerradiatorer. Vertikala designradiatorer.
Purmo Vertical

Oljefylld elradiator – Här är några fördelar:

Oljefylld elradiator – Här är några fördelar:

1. Värmekomfort med oljefylld elradiator

Det finns mycket positivt med en oljefylld elradiator eller ett oljefyllt element. Den oljefyllda elradiatorn Yali har funktionen Mjukvärme 2.0. En innovation som erbjuder en säregen komfort och värme. Med Mjukvärme 2.0 avses LVI produkter som är fyllda med miljövänlig vegetabilisk olja. Då radiatorerna värms upp avger de en naturlig strålningsvärme som kallas Mjukvärme 2.0, tack vare mjukvärmen och den elektroniska termostaten med en exakthet på 0,2 °C.

2. Skonsammare för allergiker

Eftersom vi tillbringar en stor del av våra liv inomhus är det viktigt för hälsan och välmåendet att våra inomhusmiljöer har skonsamma uppvärmningslösningar. LVI:s radiatorer minskar cirkulationen av damm vilket gör att det inte uppstår några obehagliga lukter från bränt damm – en stor fördel för alla som lider av allergier. Och i motsats till äldre, öppna radiatorer som värmer upp luften genom att cirkulera luften via värmeelement har oljefyllda element en helt sluten konstruktion som ger en helt jämn uppvärmning av luften. De ger en mjuk, skön värme som inte torkar ut luften eller huden och håller en lägre yttemperatur. LVI:s oljefyllda radiatorer är ett säkert, tyst och luktfritt alternativ.

3. Oljefylld elradiator har snabb reaktionsförmåga

Tekniken i oljefyllda elelement grundas på principen om värmeledning. Det går ut på att värma upp en vätska som cirkulerar i ett slutet system. Eftersom det är en stängd enhet som drivs elektriskt, kan en oljefylld elradiator nå önskad temperatur på kort tid. Om till exempel solen kommer in i rummet och börjar värma upp det, slår termostaten av tills rumstemperaturen sjunker under din valda inställning. En snabb reaktionsförmåga är en av de viktigaste förutsättningarna för att spara energi.

4. De är energisnåla

Omsorg om miljön innebär att LVI satsar på att tillverka elradiatorer som minskar energiförbrukningen och därmed också dina elräkningar. Det är därför som LVIs radiatorer har inbyggda, moderna termostater för exakt temperaturkontroll som ger dig exakt den värme du önskar utan spill. Om du är på resande fot kan du med hjälp av modern teknologi kontrollera temperaturinställningarna via din mobil eller Internet. Flera av våra oljefyllda radiatorer kan styras med denna teknologi. På så sätt kan du på avstånd slå om inställningarna från lägre värme till normal temperatur så att huset är uppvärmt när du kommer fram. En perfekt lösning för sommarstugan! Hos vissa av elradiatormodellerna har du dessutom möjlighet att styra värmen i varje rum separat.

5. LVIs oljefyllda radiatorer är skonsamma för miljön

LVI satsar på att tillverka miljövänliga oljefyllda elradiatorer – vilket gäller under alla produkters hela livscykel. I möjligaste mån används 100% återvinningsbara material i tillverkningsprocesserna. LVIs radiatorer fylls med biologiskt nedbrytbara vegetabiliska oljor. Och eftersom radiatorerna är elektriska kan de drivas med gröna energikällor, t.ex. solenergi, vindkraft och geotermisk energi.

Inred energisnålt med radiatorer

Inred energisnålt med radiatorer

Billigaste standardradiator, tack! Om jag nu måste byta! I en renovering får man i något skede se över investeringen och dess kostnader och vi har märkt att beslutet om nya radiatorer ofta lämnas till installatören. Varför? Varför intresserar inte några av de viktigaste funktionerna i hemmet, dvs. värmen, komforten och innetemperaturen, användaren mer? En orsak är antagligen att vi som levererar radiatorer, handdukstorkar, oljefyllda elelement och vattenburen golvvärme har varit dåliga på att berätta om detta. Det får vi ändra på!

Tre frågor du skall ställa dig vid byte av radiatorer (vattenburna eller el):

1. Hur viktigt är det att spara energi med radiatorer?

”Det är det enda viktiga”, säger nog en del människor. Vid byte av en gammal elradiator med bimetalltermostat till en ny modern oljefylld elradiator med elektronisk termostat kan du spara åtskilliga procent energi. En exakt siffra är svår att ge; mycket beror på isoleringen i huset och på användaren själv. Vi har undersökningar som visar upp till 20% energibesparing (och söker ständigt frivilliga som vill ställa upp med egna energikalkyler). Energibesparingen kommer främst från att den elektroniska termostaten håller innetemperaturen jämnare, inom 0,2 graders exakthet. Elradiatorer reagerar även snabbt på fria värmekällor. De ser till att ta tillvara solljus och annan fri värme. Detta har större betydelse än man tror. En mängd andra funktioner finns också hos nya LVI radiatorer: Öppet-fönster-funktion, styrning via mobil och reglerbar yttemperatur.

För vattenburna system med befintliga radiatorer handlar energibesparingen ofta om ett byte till värmepump. Viktigt då är att veta att radiatorer är lika effektiva som golvvärme ihop med värmepump, förutsatt att man dimensionerat dem rätt. Om ingen tilläggsisolering görs i huset behöver radiatorerna högst antagligen bytas till effektivare modell. Detta kan en VVS-konsult enkelt beräkna. Så glöm inte att se över radiatorerna när du byter till värmepump!

2. Hur viktig är komforten?

Om energibesparingen är den enda orsaken till att man byter radiatorer, så kan man ändå reflektera över komforten. Hur viktigt är det att värmen känns bra? Oljefyllda elradiatorer har en unik fördel i att de avger så kallad mjukvärme. De ”radierar”, strålar ut, värme precis på samma sätt som en vattenburen radiator. Samma effekt har du från en kamin eller från solen. Du upplever värmen.

Oljefyllda elradiatorer innebär också att du slipper obehaglig lukt, torr luft och cirkulerande damm. Yttemperaturen kan regleras och du undviker att små barn bränner sig.

LVI_EpokH_babyroom_100827_0042_C

 

Komfort innebär även att du har rätt värme på rätt plats. I badrummet och hallen vill du kanske ha golvvärme, som snabbt torkar upp det fuktiga golvet. Och en handdukstork är inte längre än lyxvara, utan något givet i många badrum. Även i hallen kan man enkelt torka vantar och mössor på en handdukstork. I köket vill du kunna reglera värmen snabbt när ugn och köksmaskiner går varma och under stora fönster behövs onekligen en radiator för att förhindra kallraset (som känns av vid -5 grader utetemperatur). Ta inte för givet att din installatör vet vad komfort innebär för just dig och dina behov.

3. Hur viktig är designen på radiatorer?

Varför skall en radiator se ut som den gjort i 100 år? Välj en slät modell, eller en sektionsradiator. Välj en vertikal lösning eller en annan kulör. Visste du att Purmos radiatorer och konvektorer fås i över 70 olika RAL kulörer?

Purmo-Kon-yellow-sofa

 

Fundera på din stil. Modernt? Retro? Minimalistiskt? Vi har en lösning för olika sorters behov. Matcha din inredning. Inred med värme! Och läs mer om vad du skall tänka på när du köper nya element.

Inredning Stockholm – radiatorer och stora glaspartier

Inredning Stockholm – radiatorer och stora glaspartier

Ute i Stockholms skärgård, söder om huvudstaden, ligger ett modernt men ändå diskret hus placerat. Läget är unikt, högt uppe på en bergstopp med utsikt över havet. Från sjösidan ser man inte huset märkbart. Takhöjden sänktes för att huset skulle passa in i sin omgivning, utan att ändå pruta på rymligheten invändigt.

Den moderna inredningsstilen präglas av stora glaspartier och ljusa väggar i vit träpanel. Yttersidan av huset är målad i matt, svart Alcro Arkitekt fasadfärg. Tilläggsbyggnaden är ett komplement till den befintliga villan från 1930-talet och består av två helt nya husdelar.

Radiatorer i inredning Stockholm

Som värmelösning valde stockholmsparet oljefyllda elradiatorer från LVI. Även dessa går hand i hand med färgtonerna på väggarna. Yali Parada är en slät oljefylld elradiator i vit RAL 9016. Radiatorn har en modern elektronisk termostat som kan styras med en app genom styrsystemet Touch E3. I huset finns fem stycken Yali Parada i höjden och bredden 500×500 mm.

Yali Parada har samma intelligenta egenskaper som standardmodellen Yali Digital – öppet fönster funktion och en elektronisk termostat. Den är även utrustad med sekventiell styrning vilket gör att du oftare använder den främre panelen än den bakre, detta för att en snabbare temperaturhöjning skall uppnås (gäller dubbla radiatorer).

Yali Parada 500x500 mm i vit RAL 9016.
Yali Parada 500×500 mm i vit RAL 9016.

De stora glaspartierna krävde även vertikala radiatorlösningar då det inte var möjligt att nyttja utrymmet under fönstren till uppvärmning. Här valdes Langila radiatorn i en matt svart kulör Black Textured 9305. Färgen är en så kallad strukturfärg med en grövre, matt ytstruktur. Kontrasten med det svarta mot den vita väggen gör att radiatorn framhävs – som ett konstverk. Langila modellerna är 1800 mm höga och finns i bredderna 325 och 475 mm.

Langila ser även fantastisk ut i vitt, vilket är standard. Vill du skapa din egen design på väggen, finns hela 12 kulörer att välja mellan, allt från metalliska, anodiska och strukturfärger. Langila kan köpas via återförsäljare runt om i Sverige.

inredning stockholm
Langila är en ståtlig vätskefylld elradiator med modern elektronisk termostat.

Designhanddukstorken Leros – fulländad geometri

Designhanddukstorken Leros – fulländad geometri

Den vattenburna Purmo designhanddukstorken Leros har jämnt balanserade stegpinnar med generösa mellanrum. Leros har snyggt fastsvetsade vertikala rör och ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Stegpinnarna med raka rörändar sträcker sig ut över de vertikala rören. De verkar nästan sväva viktlöst framför väggen.

I köket, badrummet eller relaxrummet – Leros passar in i varje miljö och finns att fås i bredden 600 mm och höjderna 1200 eller 1800 mm.

Med 30 mm rördiameter ger Leros en behaglig strålningsvärme, och de 50 mm höga mellanrummen mellan stegpinnarna är en sann bekvämlighet. Handdukar kan lätt hängas upp och avlägsnas och en mängd handdukar ryms på torken. Dessutom är alla ytor och rörskarvar lättillgängliga och därför lätta att rengöra – mycket tack vare distanserna mellan horisontella och vertikala rör. Om det centrala värmesystemet är avstängt eller helt och hållet otillgängligt kan Leros förses med elpatron redan i beställningsskedet. Varma och torra handdukar även sommartid är vardagslyx.

P_Leros_Detail1_DE_130123

Designhanddukstorken Leros i färg

Rubinröd i köket, honungsfärgad i badrummet eller kapriblå i relaxrummet. Leros finns i en mängd olika färger och kan därför integreras i alla rum eller varför inte fungera som en kontrasterande färgklick. Designhanddukstorken Leros levereras med korrosions- och nötningsbeständig pulverlackering i standard vit (RAL 9016). Vid specialbetällning fås Leros i över 200 RAL-kulörer eller metallisk finish.

 

P_Leros_Black-is-Back_3_DE_140220

 

Att Leros levereras i en lackerad färg och inte som förkromad, gör att att du kan få upp till 35% mer värmeavgivning. Både strålnings- och konvektionsvärme. I ett mindre badrum kan du helt enkelt byta ut en befintlig radiator mot Leros.

Driftstryck max 10 bar. Ej för tappvattensystem. 1/2” innergänga.

Radiatorer design – ett nytt sätt att inreda på

Radiatorer design – ett nytt sätt att inreda på

Idag väljer många golvvärme när de bygger nytt hus. Ofta av ”estetiska” skäl, då värmen blir osynlig och inga radiatorer behöver tas i beaktande vid möblering. Denna trend fortsätter, men är inte längre det enda alternativet i moderna byggnader. Argumentet för varma golv är heller inte lika starkt längre då dagens välisolerade hus och lågtemperatursystem gör att golvet ofta  håller lägre yttemperatur än foten. Upplevelsen av varma golv är starkt kopplat till golvmaterialet och dess värmeledningsförmåga.

Radiatorerna har utvecklats mycket sedan de klumpiga värmeelementen för 40 år sedan. Moderna radiatorer fungerar utmärkt i lågtemperatursystem, vilket är en fördel speciellt i renoveringsobjekt, där det inte alltid är möjligt att installera golvvärme. Radiatorer har även en mängd andra fördelar i modern heminredning. Radiatorn motverkar effektivt kallras från fönster, vilket naturligtvis är extra viktigt vid kalla vinterdagar. Dessutom ger radiatorn en skön strålningsvärme, vilket visat sig vara en mycket viktig parameter i hur människan upplever värme. Lite som att sitta framför en värmande brasa.

Radiatorer design

Designelement finns i flera utföranden, till exempel som vertikala lösningar, sektionsradiatorer och låga konvektorer. Dessutom finns över 70 olika färger att välja mellan. Så varför inte göra radiatorn till en del av inredningen.

Design_Delta_vinter

För att motverka kallras kan sektionsradiatorn Delta H eller vertikala designradiatorn Faro V (högst uppe) vara ett bra alternativ.

byta värmesystem
Vertical från Purmo i en vackert blå kulör.
Purmo Kon – konvektorelement för vattenburet
Konvektorelement Kon från Purmo för vattenburet värmesystem.

Modern inredning med designelement

Modern inredning med designelement

En radiator får synas i modern inredning. Vattenburna radiatorer är världens bäst kända och mest använda värmelösning. Ändå glöms radiatorn ofta bort vid renovering och inredning. Varför lämna en så viktig del av inredningen helt orörd? Kanske för att vi leverantörer varit dåliga på att lyfta fram radiatorns fördelar? Golvvärme är enligt många människor, särkilt de som bygger nytt, den bästa och kanske enda lösningen. Golvvärme i all ära, den är en viktig del även i Purmos produktportfölj, men vi anser det är dags att lyfta fram radiatorns fördelar som en viktig inredningdetalj.

Vertikala designradiatorer kan användas på många sätt i modern inredning. I ett badrum har du ofta begränsat med utrymme. På en smal vägg placeras lätt en snygg slät radiator som till exempel Tinos. Tinos kan förses med en handduksstång som tillbehör. En vertikal radiator ger rikligt med strålande värme längs med hela kroppen. Du förnimmer det bäst mot bar hud. Tinos kan även kombineras med golvvärme i större badrum, men fungerar även fint helt allena i ett badrum. Använd en kontrasterande färg om du vill lyfta fram radiatorn. Tinos i vit RAL 9016 matchar badrummets övriga detlajer mot en turkos vägg. Lek gärna med färgerna!

Modern inredning med diskreta designradiatorer

Samma Tinos radiator kan även te sig mycket diskret mot en vit vägg. Den syns knappt, men stör inte heller ögat på det sätt som en traditionell horisontal radiator kunde göra om den placeras rakt på en vardagsrumsvägg utan fönster. I modern inredning ser man ofta stora fönsterlösningar och terrassdörrar som täcker hela väggytan. Måste man installera golvvärme vid en sådan renovering? Nej. Radiatorns bästa plats är naturligtvis under fönstret, där den även förhindrar kallras, men den kan även placeras vertikalt bredvid fönstret om situationen så kräver. Nytänket i detta fall är att du nyttjar radiatorvärmen vertikalt istället för horisontalt.

Modern inredning med Tinos

Tinos rena, tydliga linjer ger en påtagligt estetisk och attraktiv känsla. Med en elegant frontpanel som omfattar det allra senaste inom värmeteknik gör Tinos intryck ditt hem utan att framstå som överdrivet utsmyckad. Tinos har raka hörn, något som bidrar till dess djärva formspråk.

  • Idealisk för begränsade väggytor
  • Mer än 70 RAL färger, även metalliska eller matta
  • Stort urval av storlekar och mått
  • Kort leveranstid
  • Passar för lågtemperatursystem
  • 10 års garanti

Purmo-vardagsrum-Tinos-modern

Purmo Tinos vattenburen handdukstorkare

Vertikala radiatorer i modern inredning

Vertikala radiatorer i modern inredning

Modernism är en rörelse inom arkitektur som uppkom på 1920-talet. Modernismen karakteriseras av en avskalad och geometriskt enkel arkitektur, fri från ornament då det är själva formerna och konstruktionen som står för det arkitektoniska och konstnärliga värdet. Fräscha, rena linjer, minimalistiskt men levande är kännetecken på en modern inredning. Denna inredningsstil med släta ytor och stilrena utrymmen, kan lätt accentueras med någon av våra moderna vertikala radiatorer. Gärna i kombination med starka färger.

Vertikala radiatorer – Inspiration

Kos V är en vertikal designradiator med helt slät front, som ger ett avskalat intryck av tidlös elegans. Det vackra toppgallret och de rundade sidoplåtarna ser till att linjerna hålls rena från alla håll. Den finns att få i en mängd olika färger, inklusive blankt rostfritt stål bland Purmos vertikala radiatorer. En vackert designad handdukshängare av rostfritt stål finns som tillval. Den djärva designen tjänar inte bara syftet att precis som andra lodräta inredningselement skapa en känsla av höjd, den är också en kraftfull värmekälla i utrymmen där väggutrymmet är begränsat.

Purmo-kontor-Kos-spegel-modern

Kos V med en pålimmad spegel utnyttjar ytan maximalt.

Den släta glansen på den vertikala designradiatorn Paros front fortsätter oavbrutet till de mjuka linjerna på sidoplåtarna och hela vägen runt. Detta uppseendeväckande inslag gör Paros oemotståndlig att vidröra, och är ett givet samtalsämne för alla rum i ditt hem. En valfri praktisk handdukshängare i rostfritt stål tillför ytterligare funktion till denna radiators vackra form.

Purmo-Kos-red-kitchen-modern
Vertikala radiatorer såsom Paros fås i en mängd olika kulörer.
Vilken värmetyp är du? Faro V från Purmo i en härligt röd färg.
Tinos från Purmo passar fint i en hall eller entré.

Elradiatorer från LVI – kolla in de mest populära!

Elradiatorer från LVI – kolla in de mest populära!

Elradiatorer väljs kanske inte med mesta möjliga eftertanke idag. Ibland är det enklast att bara göra som de flesta andra. Ofta gör vi det när vi väljer semesterhotell till familjen. Först sorterar vi på mest populära, sedan på pris och så går vi kanske tillbaka till mest populära igen. Det kan ju inte vara helt fel om så många andra valt samma. 

De mest populära elradiatorerna från LVI är Yali Digital och Yali Comfort. Båda är standard panelradiatorer, fyllda med miljövänlig vegetabilisk olja. De fyller en god funktion och avger en skön och behaglig värme. Radiatorn känns robust och kan även fungera i offentlig miljö, till exempel på ett café eller en restaurang. Termostaten är elektronisk och reagerar inom 0,2 graders exakthet. Tack vare denna noggrannhet hålls innetemperaturen jämn och du sparar energi jämfört med äldre elradiatorer som kan ha differenser på upp till 6 grader.

Behöver du en helt fristående elradiator, som tilläggsvärmare är Kaba vårt mest populära alternativ.

LVI-Kaba-Garage

 

På handdukstorksidan väljs oftast en Nila eller Athena handdukstork. Nila levereras med dold eller synlig anslutning längst ned på enhetens högra eller vänstra sida. Nila finns med en enkel strömbrytare, eller justerbara temperaturkontroll (Nila R) eller med timerfunktion (Nila Ti). Athena finns i 3 olika designer, är vändbara och du kan installera dem upp-och-ned eller vridna till vänster eller höger. Tack vare den dolda anslutningen kan du göra en dold fast installation eller använda medföljande sladd och plugga in Athena i eluttaget. Du startar Athena med ett enkelt knapptryck på strömbrytaren.

Vill man inte gå på det som majoriteten väljer, så finns det idag oljefyllda elradiatorer med slät frontpanel och även retroradiatorer och designradiatorer. Och bland handdukstorkar finns en uppsjö av alternativ – både för att torka handduken och för att värma badrummet.

LVI-Bathroom-AthenaS-CH

 

 

År 2017 mest populära elradiatorer från LVI

LVI Yali Digital

Yali-Digital_30-graden

LVI Yali Comfort

Yali-Comfort_30-graden

LVI Kaba

Kaba_30-graden

LVI Nila

Nila-CHROME-48-(LVI-Nordic)-30-graden

LVI Athena

Athena-S-CH-(LVI)-45-graden

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ oss på Facebook!

Vattenburna designradiatorer från Purmo – Kolla in de mest populära!

Vattenburna designradiatorer från Purmo – Kolla in de mest populära!

Vattenburna designradiatorer pryder allt fler hem idag. Deras primära funktion är att värma, men radiatorn behöver inte se ut som den gjort i 100 år. Så här i början på det nya året gör sig stugvärmen påmind och förhoppningsvis njuter du av en skön och behaglig värmelösning hemma. Skulle det vara så att dina vattenburna element behöver fräschas upp – inte bara med tanke på värmekomforten utan även rent utseendemässigt, så kan du här kolla in Purmos mest populära designradiatorer 2017.

Radiatorer passar liksom golvvärme mycket bra ihop med en värmepump i lågtemperatursystem. De kan även användas med många andra värmekällor. Hör dig för med vår värmeexpert om du är osäker.

År 2017 års mest populära vattenburna designradiatorer från Purmo

TP Plan

TP V4 representerar ett unikt radiatorkoncept, där radiatorn döljer det annars synliga ventilkopplet. Designtermostaten är det enda som syns utanpå radiatorn. Anslutningen mot rörsystemet ligger nedtill under radiatorn. TP Plan har en helt slät frontpanel och fås i över 70 olika RAL kulörer samt 12 olika matta eller metalliska kulörer.TP_plan_nordic

Kon

Konvektorerna har en diskret elegans i kombination med en mycket god värmeavgivningsförmåga. Stålkonstruktionen är kraftig och gör Purmo Kon till en idealisk värmekälla framför eller under stora glaspartier och öppna planlösningar.

Purmo-Kon-30-graden_cover-bovenaf

TP Ramo

TP Ramo har samma egenskaper som TP Plan, men frontpanelen skiljer sig åt genom tunna horisontala linjer som ger en egen prägel åt designradiatorn.TP_Ramo_nordic

Delta

Sektionsradiatorer är riktiga klassiker. Hög kvalitet i kombination med ett spännande formspråk. Särskilt spännande blir Delta framför stora fönster, där solen kan stråla in sitt ljus genom radiatorn.Purmo-Delta-H-30-graden

Flores C

Även i badrummet eller på toaletten kan en vanlig radiator ersättas med en handdukstork förutsatt att effekten räcker till. Flores C finns i både vitt och kromat utförande som standard, men kan specialbeställas i över 200 oilka kulörer. Flores C är vår mest populära handdukstork, men låt dig även inspireras av andra spännande lösningar för badrummet.

Vattenburna designradiatorer visas här i sin standardkulör vit RAL 9016. Purmos vattenburna designradiatorer finns emellertid i över 70 olika kulörer – så låt dig inspireras av nya möjligheter i Purmos Galleri.

 

Purmo-Flores-C-CH-30-graden_cover