Byta element termostat

Byta element termostat

Att byta element termostat kan bli aktuellt efter ett antal år i användning. Elelement har generellt en lång livslängd, det kan ofta röra sig om flera decennier. Detta gäller speciellt oljefyllda element, eftersom de har slutna system utan rörliga delar.

Enligt vår erfarenhet är det termostaten på elementet som går sönder först, och då kan det löna sig att byta ut den. Alternativt att byta ut hela elradiatorn och ta del av de nya funktioner som finns i dagens moderna elradiatorer.

Yali Digital är en modernt designad panelradiator med en mängd nya funktioner. Den digitala termostaten på elradiatorn sitter diskret inhyst i sidopanelen och erbjuder en utmärkt kontroll av inomhustemperaturen. Precis som många av de andra radiatorerna i Yali sortimentet har Yali Digital en separat pekskärm med WiFi anslutning som tillval.

Yali sortimentet har utformats med inomhuskomfort, användarvänlighet och energieffektivitet i åtanke. Det nya radiatorsortiment tillhandahåller en händig ”öppet fönster funktion””. Ifall temperaturen hastigt sjunker under en period på 30 minuter, kommer termostaten på Yali Digital, Parada och Ramo att fungera som om ett fönster är öppet. Det vill säga termostaten kommer att slå av tills temperaturen når en förprogrammerad miniminivå, varefter den igen slår på såsom om fönstret skulle ha stängts.

Byta element termostat på element hos LVI

LVI lämnar 2 års garanti på sina termostater, och de finns att få som reservdelar länge efter det. Om du har en trasig element termostat till Yali, MEB eller MEC från LVI är chansen god att du kan byta ut den. Kontakta en av våra återförsäljare eller din lokala elektriker för hjälp med att välja rätt termostat och för eventuellt köp och byte. Att byta element termostat går snabbt, men arbetet måste alltid utföras av en behörig elinstallatör.

Elektriker byter element termostat
En behörig elinstallatör hjälper dig att byta element termostat.

 

Läs mer om att byta element >>

Leave a reply