Ersätt element med handdukstork Leros

Ersätt element med handdukstork Leros

Ersätt ett element med handdukstork i ditt badrum eller på din toalett. Det du bör tänka på är att effekten som handdukstorken ger bör motsvara den effekt som din gamla radiator givit. Med hjälp av de systemtemperaturer som används i ditt vattenburna system kan man enkelt räkna ut motsvarande storlek på en handduktork. Tänk på att en tork med kromad yta avger mindre effekt, eftersom den kromade ytan binder mer värme och blir hetare. En lackerad yta avger mer värme och håller yttemperaturen lägre. En kromad passar av denna orsak bättre ihop med golvvärme, medan en lackerad kan användas som enda värmekälla i ett mindre badrum, förutsatt att storleken räcker till.

Ersätt element med handdukstork – kolla anslutningarna

När du bestämt dig för att ersätta ett element med handdukstork är det även viktigt att kolla anslutningarna. Leros kan kopplas med mittanslutning, c/c 50 mm. Det finns 2 olika designventiler. Den ena möjliggör rördragning rakt nedåt, vilket är det vanligaste sättet att koppla in Leros. Men, snyggast blir det om du använder vinkelventilen och döljer rören inne i väggen. Ifall mittkoppling inte är möjlig, till exempel om rören sitter väldigt långt ut mot ett vägghörn, så kan du även ansluta Leros i ena sidan med hjälp av en etthålsventil. Dessa tillbehör hittar du under fliken Tillbehör.

En återförsäljare hjälper dig med att beräkna effekt, bedöma anslutningsmöjligheter och med själva installationen.

Leros ersätter ett element

Runda symmetriska rör med plattformade ändor ger Leros ett lugnt och harmoniskt intryck. En klassisk design som fås i en rad olika RAL kulörer samt även i 12 metalliska, anodiska eller strukturerade färger. Rören är placerade glest med 50 mm mellanrum, så att en mängd handdukar ryms på torken. Leros är dessutom lätt att rengöra från damm och smuts. Den generösa rördiametern gör att Leros avger gott om värme. Att Leros levereras i en lackerad färg och inte som förkromad, gör att att du kan få upp till 35% mer värmeavgivning – både strålnings- och konvektionsvärme. I ett mindre badrum kan du helt enkelt byta ut en befintlig radiator mot Leros. Ej för tappvatten.

Leros är framtagen i samarbete med studerande vid Lahti Univeristy of Applied Science.

Relaterade produkter

Leave a reply