Få ett vackert hem med färg och form

Få ett vackert hem med färg och form

Ett vackert hem är för Karolina Palmér ett hem med mycket färg och form. Karolina är en färgstark konstnär ursprungligen från Linköping men bor sedan många år tillbaka i Kungsbacka söder om Göteborg.

– Jag mår som bäst framför mitt staffli i källarateljén hemma i Kungsbacka. Intresset för färg och form har alltid funnits och jag gillar att driva egna projekt och att sprida glädje och beröra med mina målningar, illustrationer och mönster. Jag vill bjuda på en vackrare vardag – oavsett om det handlar om en tavla på väggen, en tapet, en kudde eller en bricka, säger Karolina om sitt konstnärsyrke.

Mycket färg och form är utmärkande i Karolinas målningar och illustrationer. Hon hämtar inspiration från naturen, städer, låttexter, modemagasin, drömmar och vardagsliv. Karolina började illustrera serier på 90-talet och har utvecklat sitt konstnärskap under hela sitt liv.

– Jag har gått diverse konstkurser samt Wiks Folkhögskolas konstutbildning. Idag finner man främst min konst på stora dukar (akrylmålningar) och på färgstarka bruksföremål som kuddar, brickor och bordstabletter för såväl Dixie som Ikea.

Karolina skapar akrylmålningar, mönsterdesign och illustrationer.
Karolina skapar akrylmålningar, mönsterdesign och illustrationer.

Passande radiator till ett vackert hem

Karolinas senaste uppdrag är att färgsätta en Purmo radiator för ett vardagsrum – en helt ny upplevelse.

– För mig är en radiator ett gammalt hederligt element som är vitt med ”vågor” i. Jag visste inte att det fanns så många olika typer av element på marknaden, vilket var jätteskoj att upptäcka.

Cleverheating samarbetar med Karolina Palmér för att inspirera renoverare och husbyggare att tänka på radiatorn som en inredningsdetalj i hemmet. Karolinas färgstarka formgivning ligger till grund för vardagsrumsradiatorn som visas under eventet #purmoart på Mall of Scandinavia i Stockholm 16-18 september 2016.

starka färger
Karolinas formspråk är ett naivistiskt uttryck präglat av starka färger och människor.

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply