Fem värmetips vid husrenovering

Fem värmetips vid husrenovering

Det första svåra valet vid en husrenovering är ofta vilket värmesystem man skall välja: bergvärme, fjärrvärme, luftvärme och i kombination med golvvärme, vattenburna radiatorer eller elradiatorer? Vilket system man väljer beror naturligtvis på omfattningen av renoveringen, isoleringsgraden i huset och hur mycket man är beredd att satsa i ett nytt värmesystem.

Här följer fem tips till dig som ska göra en husrenovering

1. Tänk funktion

En radiator är så mycket mer än bara en radiator. Fundera över dess användningsområde. På toaletten eller i badrummet kan du med fördel installera en handdukstork som alstrar värme, medan det i hallen och i köket med ont om väggyta, kan passa med en vertikal radiator. Har du stora fönsterpartier eller en glasterrass passar låga radiatorer eller konvektorer med golvstöd.

2. Viktig värmekomfort

Så fort du upplever att det är för kallt eller för varmt vill du snabbt kunna reglera värmen. Temperaturen i ett rum, och framförallt riktningen av värme alternativt kyla, påverkar komforten avsevärt. Även en god lufttillförsel är avgörande för vår trivsel. Tänk därför på att ha ett bra styrsystem till dina radiatorer. Moderna termostater håller temperaturen jämn, exakt och reagerar även snabbt på temperaturförändringar.

3. Höj mysfaktorn!

Strålningsvärmen från en kamin eller vedeldad spis ger mysvärme under råa dagar och kvällar. Är den ackumulerande får du även rejält med värmetillskott till hemmet. Underskatta inte mysfaktorn!

4. Matcha kulören

Tänk in din radiator som en viktig del till inredningen. En smart värmelösning är vacker att se på och smälter naturligt in. Purmos radiatorer finns i över 70 olika kulörer och byts smidigt ut av en VVS-montör. Samtidigt kan du passa på att välja en ny modell. Välj mellan radiatorer med slät front, vertikala radiatorer eller sektionsradiatorer.

5. Fråga värmeexperten

Tänk en vända extra och fråga de som har erfarenhet. Ställ frågor till Värmeexperten!

Bandai IR elhanddukstork från LVI
På toaletten eller i badrummet kan du med fördel installera en ny handdukstork som alstrar värme. Bandai IR elhanddukstork från LVI finns i många fräscha kulörer.

 

Relaterade produkter

Leave a reply