Vattenburen radiator – 9 goda fördelar

Vattenburen radiator – 9 goda fördelar

En vattenburen radiator medför många fina, men ofta bortglömda, fördelar. Här har vi samlat de 9 största fördelarna med värme från vattenburen radiator.

HÖGRE EFFEKTIVITET VID LÄGRE VATTENTEMPERATURER

smart icon 1 för vattenburen radiatorRadiatorer i lågtemperatursystem värmer upp ett rum lika effektivt som radiatorer i system med högre temperaturer. Men radiatorer i lågtemperatursystem har klara fördelar: ökad total energieffektivitet, effektivare värmegenerering och minskade systemförluster.

PASSAR FÖR ALLA KLIMAT

smart icon 2 för vattenburen radiatorVar du än bor i världen, kan du använda radiatorer i lågtempererade värmesystem. Det spelar ingen roll vilket väder det är eller hur kallt det blir – ett korrekt isolerat och dimensionerat hus kan alltid värmas upp till komfortabel temperatur med vattenburna radiatorer.

LÄGRE ENERGIKOSTNAD MED VATTENBUREN RADIATOR

smart icon 3 - € - för vattenburen radiatorRadiatorer för lågtempererade värmesystem behöver mindre energi för att prestera effektivt. Ett modernt bostadshus eller en kontorsbyggnad kan värmas upp till komfortabla 20 °C med radiatorer som är dimensionerade för systemtemperaturer på 45/35°C. Traditionella värmesystem använder vatten med temperatur upp till 75 °C för att uppnå samma rumstemperatur – de använder mer energi för att få samma resultat, men till en högre kostnad. Genom att konvertera till vattenburen värme kan du alltså spara pengar.

VATTENBUREN RADIATOR INNEBÄR HÖGRE KOMFORT

smart-icon-4Med sin unika kombination av konvektions- och strålningsvärme ger en lågtemperaturradiator en konstant behaglig temperatur. Inget irriterande drag, ingen ”kvav” eller ”torr” känsla. Luft längs heta metallytor (elelement med hög temperatur) bränns och orsakar en positivt laddad joniseringsbalans, vilket kan försämra inomhuskomforten.

KOMPATIBLA MED GOLVVÄRME

smart-icon-5När man kombinerar golvvärme med lågtempererade radiatorer, kan golvvärme uppnå optimala nivåer för både effektivitet och komfort – särskilt i våtutrymmen.

BÄTTRE KLIMATKONTROLL INOMHUS

smart-icon-6En vattenburen radiator reagerar snabbt på det värmebehov som termostaten begär och sprider sedan värmen snabbt, tyst och jämnt. Inom några minuter ligger temperaturen på en jämn nivå i hela rummet, från golv till tak.

KLARA FÖR FÖRNYBARA ENERGIKÄLLOR

redo för förnybara energikällorLågtempererade radiatorer är tillverkade för att leverera högsta prestanda oavsett vilken energikälla som värmer systemet. Kostnad och tillgänglighet av en viss typ av energi påverkar inte radiatorns effektivitet. Om man vill använda andra energikällor, inklusive förnybar energi, behöver man bara justera eller byta ut pannan.

VATTENBURNA RADIATORER 100 % ÅTERVINNINGSBARA

 vattenburen radiatorvärme är återvinningsbarRadiatorerna har utvecklats specifikt så att alla komponenter kan separeras i slutet av radiatorns livstid. Alla metalldelar, främst stål, går att återvinna eller återanvända – och är tillräckligt värdefulla för att verkligen återvinnas.

HÄLSOSAMT BOENDE

värmen skapar hälsosamt boendeLågtempererade radiatorer är säkra. Ingen dammbränning, inga störningar i joniseringsbalansen, ingen obehaglig lukt. Och det är ingen risk att du bränner dig när du rör vid en radiator som fungerar med låga temperaturer.

Relaterade produkter

Leave a reply