Äldre LVI element att byta ut i fritidsstuga

Äldre LVI element att byta ut i fritidsstuga

FRÅGA
Har äldre LVI element som är oljefyllda och med bimetalltermostat. Våra äldre LVI element är ca 20 år gamla. De finns i vår fritidsstuga som används året runt. Finns det möjlighet att komplettera med elektronisk styrning genom att koppla förbi bimetalltermostaten?
Hälsningar
Leif

SVAR

Nej, det går inte att byta från bi-metalltermostat till elektronisk termostat i äldre LVI element. Och vi säljer inga bi-metalltermostater idag. Däremot finns det många fördelar med att byta ut äldre element.

Moderna elradiatorer med elektronisk termostat möjliggör en exakt och energieffektiv justering. Dessa minskar elkostnaden jämfört med gamla element, speciellt om de äldre elmenten drivs med en bimetalltermostat. Byte till nya radiatorer och digitala termostater sparar upp till 20% energi. Styrningen är även möjlig även via internet / mobil om man kopplar ihop radiatorerna med tillbehöret Touch E3.

Byte av äldre LVI element är snabbt och enkelt

Byte av elelement är mycket lättare än många tror. Kom emellertid ihåg att bytet bör utföras av en behörig elinstallatör. Läs gärna den här artikeln om utbytet.

Vill du kombinera med en luft-luftvärmepump så kan du gärna läsa denna artikel.

Hälsningar Joni & Mia