Bästa värmekombinationen vid renovering?

Bästa värmekombinationen vid renovering?

FRÅGA:

Hej
Vi har köpt ett hus med bergvärme installerad 2011. Delar av huset är från 30 -talet och fuktskada gör att vi kommer att bryta upp hela golvet. Vi funderar då på att dra rören som golvvärme istället. På övre våningen (sovrum) är det en radiator som låter (droppar) även där ska golv bytas. Vad rekommenderar ni? Golvvärme både nere (entréplan med vardagsrum/matrum och kök) samt uppe (sovrum och allrum) eller golvvärme nere och behålla och byta radiatorer uppe? Tacksam för rådgivning eller tips på företag att fråga i Göteborgsregionen.

Med vänlig hälsning, Catharina

 

SVAR:

Fördelen med att ha golvvärme i hela huset är att systemet blir enklare jämfört med att ha golvvärme på bottenplan och radiatorer på ovanplan. Men behovet av golvvärme är inte lika stort på ovanplan. Värmebehovet finns till största delen vid fönster, och radiatorer ger bättre komfort än golvvärme ur den aspekten.

Om man väljer golvvärme är det viktigt att man är säker på att isoleringen är tillräcklig under golvvärmen, så att inte värmen försvinner åt fel håll.

Det bästa är att ta kontakt med en lokal rörläggare och be om offert på de alternativ man väljer och även få en fackmannamässig granskning av förhållandena. Purmos återförsäljare hittar du här.

Relaterade produkter