Byte av elelement i stuga i Sälen

Byte av elelement i stuga i Sälen

Hej,
vi planerar ett byte av elelement i vår stuga i Sälen. De befintliga slutna elementen är från 1980 av fabrikat NÖBÖ. De är utrustade med sparcentral som sänker temperaturen under valda tider med ca 5˚. Temperaturen ställs individuellt på varje element. Vi skulle vilja behålla denna funktion, men efter koll av element på marknaden idag, där elektroniken råder, är det förmodligen svårt att få. Vi har ingen Wi-Fi och internet är svag i stugan. En till funktion som vi skulle önska oss men förmodligen inte kan få är följande: På vinter när stugan inte är bebodd är elementena ställda på ca 5˚. Önskvärt är att via telefon eller mobil höja temperaturen till 20˚ i god tid innan man kommer.

Byte av elelement – Mina frågor är följande:

1. Ska vi satsa på vanliga eller oljefyllda element?
2. Om vanliga element, ska de vara öppna eller slutna (som vi har idag)?
3. Går det att få temperatursänkning under valda tider?
4. Kan man ”fjärrstyra” element via telefon efter byte av elelement?

Jag skulle vara mycket tacksam att få råd och tips.

Med vänlig hälsning

Oldrich 

 

SVAR

Rent energimässigt är både oljefyllda, moderna element och öppna, moderna elradiatorer möjliga vid byte av elelement som sett sina bättre dagar. En viktig orsak till att man väljer oljefyllda idag ligger i värmestrålningsegenskapen. En oljefylld elradiator avger ”radiant heat”, vilket avser att strålningsvärmens andel är över 50%. Resten består av konvektionsvärme. Strålningsvärmen är den typ av värme som kroppen kan förnimma. Den kan jämföras med värmestrålningen från en brasa eller från solen.

Du kan få temperatursänkning under valda tider med LVIs oljefyllda radiatorer tillsammans med en Tempco clock och GSM modul. De växlar mellan komfortläge och reducerat läge. Du kan ”fjärrstyra” LVI elementen via telefon med hjälp av GSM-modulen. Du växlar radiatorernas läge via sms.

Ta gärna kontakt med en återförsäljare eller se priser i en webshop, om du är intresserad av byte av elelement

Hälsningar

Jesper & Mia

Elvärme i fjällstugan kan styras genom wifi eller gsm. Byte av elelement.
Elvärme i fjällstugan kan styras genom wifi eller gsm.