Byte av vattenburet element i Brf.

Byte av vattenburet element i Brf.

FRÅGA
Vi är en BRF i Salems kommun / Stockholm, som behöver få en utvärdering av vårt vattenburna värmesystem. Huset är från -52, 2 våningar, totalt 10 lgh. Vi har bergvärmepanna. Den är placerad i ena änden av huset. I den andra änden så har lägenheterna det väldigt kallt. För att få värme i duschvattnet får en del lgh spola i 10 min, medan andra får varmvatten direkt. Vi överväger byte av våra vattenburna element, men vet ej hur problemet med duschvattnet skulle kunna lösas.

Kan du rekommendera vem / vilket företag som kan göra en sådan utvärdering? Vad har du för tankar kring värmefördelningen i huset? Tror du det egentligen finns något att göra?
Mvh
Christine 

SVAR
Jag rekommenderar att ni tar kontakt med en rörfirma och ber om en offert på genomgång av värme/tappvatten system. Har man inte cirkulerande tappvarmvatten (VVC) så kan det ta en stund att få varmvatten men 10 minuter låter inte rimligt. Värmesystemet verkar också vara i obalans och kräva en genomgång / kontroll av fackman. I en normal installation ska det inte vara några problem att få balans på värmen.

Hälsningar Jonas

Relaterade produkter