Elektriskt element med fast installation

Elektriskt element med fast installation

Vi bytte ut centralvärmen till en eldstad som lagrar värme och till elvärme. Nu är problemet att hitta de rätta elementen. Finns det ”vanliga” element med fast installation? Vi har ett gammalt hus med många små fönster. Skall man lägga ett element under varje fönster? Vilken effekt skall de ha? Till exempel i det öppna köket och matsalen finns totalt 5 fönster, 1 m breda.

Tack för hjälpen!

Elektriskt element med fast installation

Hej,

alla LVI:s element kan installeras fast på väggen. Som mängd på effekt kan man i allmänhet använda 60W/m2 i utrymmen med normal takhöjd. Mängden beror mycket på bl.a. byggnadens byggnadsår, mängden isolering och möjlig tilläggsisolering, ventilation och övriga källor för tilläggsvärme. Det finns inget entydigt svar på frågan. För att hindra drag från fönstren rekommenderar vi att installera ett element under fönstret om det är möjligt. Från LVI:s elementutbud finns det många olika element med olika effekt och bredd så det lönar sig att bekanta sig med utbudet och välja ett element med en effekt lite kraftigare än vad som motsvarar utrymmets behov.

Du kan välja en elementtyp som behagar ögat, t.ex. Yali Parada, och välja en storlek som passar under varje fönster. Vår närmaste återförsäljare eller din egen elentreprenör hjälper dig i ditt val och installation. Samtidigt får du en offert för hela arbetet med våra LVI produkter. Fördelen med våra slutna element fyllda med vegetabilisk olja är att de avger en jämn och trygg värme i likhet med centralvärme, och har en låg yttemperatur samt har en precis och energieffektiv styrning utan onödig uppvärmning.

Hälsningar

Joni

Yali Parada