Gjutjärnselement för vattenburet system eller el

Gjutjärnselement för vattenburet system eller el

FRÅGA
Gjutjärnselement skulle passa bra in hos oss. Jag har vattenburen golvvärme, som funkar bra, och en 12 kW gjutjärnskamin. Men jag skulle vilja ha gamla gjutjärnselement och undrar vilket som är smidigast? Koppla på dem på vattensystemet? Funkar det eller rostar det?
Lär finns en elvärmelösning också för gjutjärnselement, som oljeelement?

Mvh Mikael

SVAR

Purmo har nya sektionsradiatorer Delta för vattenburen värme. Dessa kan kopplas på befintligt system förutsatt att det finns kapacitet och förutsättningar. Detta bör en VVS-installatör avgöra. Det finns även Epok sektionsradiatorer för elvärme från LVI. Gamla gjutjärnsradiatorer kan ha invändiga beläggningar / rost och bör inte blandas med nya komponenter eftersom moderna ventiler är känsliga för nedsmutsning och igensättning. Epok H är med sin retrodesign den perfekta lösningen för både moderna och traditionella interiörer. Den är också utrustad med det allra senaste inom uppvärmningsteknologi, bland annat en trådlös termostat som kan styra en eller flera radiatorer i samma rum. Tack vare sektionerna får radiatorn större yta, vilket optimerar värmestrålningen.

fjärrstyra elradiatorsystemet
Epok H i retrodesign.

 

Purmo Delta sektionsradiator istället för gjutjärnselement

Delta är en elegant sektionsradiator som förenar modern byggnadskonst med traditionell uppvärmningsteknik. Lasersvetsning eliminerar praktiskt taget alla svetsfogar och ger en garanterat slät yta. Inuti radiatorn förhindrar lasersvetsningen att rester från svetsningen ansamlas och minskar risken för friktion och korrosion. Resultatet är en tystare, mer effektiv radiator som håller längre. De D-formade profilerna som gett Delta Laserline dess namn är inte bara tilltalande, de förbättrar även prestandan med upp till 10 % jämfört med konventionell design.

Viktigast av allt är att Delta-sortimentet gör det möjligt för dig att få exakt den radiator du vill ha precis där du vill ha den. Lång, kort, lodrät eller vågrät – och i den färg du vill ha. Den passar bra för både renoveringsobjekt och nya projekt. Förutom att den finns i 28 olika höjder kan du som tillval välja mellan 2, 3, 4, 5 eller 6 sektioner, från 300 till 3000 mm höjd och längder från 200 till 2500.

Ta kontakt med en återförsäljare av vattenburna lösningar eller elvärme för ett pris och för rådgivning & installation.

Hälsningar Jonas