Kombinera vattenburen värme

Kombinera vattenburen värme

FRÅGA

Jag bor i ett Älvsbyhus från 2010 med vattenburen värmesystem. Källan är en Nibe fighter 750 och det sitter radiatorer i alla rum i nedre våningen just nu.

Nu vill jag göra renoveringar i husets badrum, hallen, och köket.(som ligger i nedre våningen). I alla dessa rum vill jag ha vattenburen golvvärme och de befintliga radiatorerna vill jag bort. Går det? Hur? Vad är det för grejer jag ska köpa?

Dessutom har vi inredd övervåningen med två stora rum på ca 25 kvm plus 1 rum på ca 6 kvm. Takhöjd i hela övervåning är på ca 2,2 m. Hela övervåningen vill jag värma upp med vattenburna väggradiatorer som placeras vid fönstren och kan kopplats till befintliga Nibe 750. Går det?
Vad är det för grejer jag ska köpa förutom rör förstås. Syftar på typ av radiatorer!

Hoppas ni förstår mig och att ni kan hjälpa mig
Tack på förhand
Albert 

Hej! Att byta till vattenburen golvvärme i en del av systemet ska i normala fall inte vara några problem, det kan kräva en extra shuntgrupp för att ha olika temperaturer på golvvärme- och radiatorsystemet. Ditt system kan också vara förberett för installation av radiatorer på ovanvåning, storleken på radiatorerna bestäms bland annat av vilken inkoppling som väljs; ettrörs eller tvårörssystem. Jag rekommenderar att du kontaktar en rörläggare (eller två!) för att få förslag och offert på installationen.

Hälsningar Jonas