Kontroll av stuguppvärmning med styrsystem

Kontroll av stuguppvärmning med styrsystem

FRÅGA
Kontroll av stuguppvärmning står på agendan. I vår stuga sitter gamla Nobö radiatorer från 1975 med manuella termostater. Jag har installerat hemautomation med externa radiatorer för att kunna få upp värmen på vintern innan vi kommer ut dit. Vad finns för lämpliga (prisvärda) lösningar att styra befintliga radiatorer? Jag önskar kunna ange en temperatur i huset hemifrån och även att kunna sänka temperaturen inomhus nattetid.

Hälsningar Jan

SVAR
Det svårt att svara på vad du kan göra med dina gamla Nobö radiatorer, här måste jag rekommendera att kontrollera radiators manual eller kontakta en elektriker.

LVI har en GSM-modul som kan användas för att skifta läge mellan Komfort och Reducerat läge på de flesta gamla LVI radiatorer. Vi vet dock inte om den passar ihop med dina befintliga radiatorer. Detta kan du kontrollera i din manual för elradiatorerna eller med en lokal elektriker. Till GSM-modulen skickar man ett sms för att ändra läget. Denna funktion är tänkt för att ändra läge inför resa till stugan och inte för att sänka temperatur nattetid.

Det finns även många fördelar med att byta ut äldre elradiatorer till nya, modernare elradiatorer med elektronisk termostat: energibesparing, jämnare inomhustemperatur, exaktare styrning, styrning på distans samt nattsänkning är några av fördelarna. Kontroll av stuguppvärmning är till exempel möjlig genom att byta ut radiatorerna till någon av LVIs oljefyllda elradiatorer som kan kopplas till pekskärmen Touch E3. Då kan man styra radiatorerna fullt ut via en app (om stugan har befintlig Wifi router).

Hälsningar Jesper & Mia