Montera elementskydd framför nya elradiatorer?

Montera elementskydd framför nya elradiatorer?

FRÅGA:
Jag önskar montera elementskydd framför Yali Digital elradiatorer. Jag tvekar dock om det är en så bra idé, eftersom att jag tror att verkningsgraden försämras. Stämmer det??
Modellen som jag har är Yali Digital.

Hälsningar Hans

SVAR:

Att montera elementskydd är inget vi rekommenderar. Du får inte täcka in en elradiator. Du bygger isåfall in termostaten, som då inte fungerar som det är tänkt. Om anledningen är att man inte vill bränna sig, så kan man sänka yttemperaturen på våra radiatorer.

I manualen för Yali Digital kan du läsa mer om dess egenskaper. På sidan sidan 2 bild 1 så ser du att vi vill ha fritt utrymme framför radiatorn. På sidan 10-11 står om hur man ställer ner frontpanelens yttemperatur.

Du också kan läsa lite om elementskydd på cleverheatingbloggen. Både om definitionen och om hur du kan slippa bygga elementskydd. I den första länken står det att du inte får ha elementskydd på elradiatorer. Det senare inlägget gäller visserligen vattenburna radiatorer, men det samma gäller även oljefyllda elradiatorer. Vill du ha en snyggare lösning kan vi rekommendera Yali Parada eller Ramo eller Epok.
Jesper & Mia