Styrning av befintliga elradiatorer

Styrning av befintliga elradiatorer

FRÅGA:

Hej,
jag har nyligen tillträtt ett hus i Skåne, rikligt försett med elradiatorer (jag tror det är LVI) i alla rum både på entreplan och övervåning. Radiatorerna har var sin termostat med på/av och vred för effektinställning, men ej temperaturangivelse. Huset har dessutom en värmepump luft-luft på entreplanet. Kamin finns.
Vi kommer använda huset för fritidsboende året runt och avser hålla 10-12 grader när vi inte är här och vill kunna dra upp till vald rumstemperatur inför att vi åker hit, dvs öka/sänka temp på distans. Vilka lösningar finns för det? Jo, förresten, alla radiatorer är kopplade så att det finns en gemensam brytare vid proppskåpet för på/av för samtliga radiatorer.

med vänlig hälsning
Tomas

 

SVAR

Vi har olika lösningar på det du önskar. Man kan styra de flesta av våra radiatorer med att koppla in nollan som en styrsignal för att radiatorn ska gå till reducerat läge. Denna styrsignal kan styras av vår GSM-modul genom att skicka ett sms till GSM-modulen.

Vi har också till våra nyare radiatorer tex Yali Digital möjligheten att trådlöst koppla upp sig till vår Touch E3. Touch E3 är en pekskärm som du kan koppla upp via Wifi till er router och då kan man styra radiatorerna fullt ut via en app i telefonen eller via datorn.

Men för att kunna svara på om det går med dina befintliga radiatorer så behöver vi få in din fråga med typbeteckningen eller bilder på radiatorn och termostaten till info@lviprodukter.se. Eller kanske ännu bättre kontakta en elinstallatör som kan komma hem till dig och titta på plats.

Hälsningar Jesper