Ta bort element

Ta bort element

FRÅGA

Jag har för tillfället 20 år gamla element av märket Ensto. Lönar det sig att ta bort elementen och byta till oljefyllda?

Hälsningar Reino

 

SVAR

I allmänhet lönar det sig alltid att ta bort element och byta till nya. Tekniken, framförallt värmejusteringen och dess precision tillsammans med värmeavgivningstekniken har utvecklats märkbart under 20 år. Den uppnådda fördelen med bytet har sänkt värmekostnaderna,  gett bättre inomhusluft och gett möjlighet till uppvärmning (energieffektiv) enligt behov t.ex. genom att du kan fjärrstyra uppvärmningen lokalt eller via Internet med mobilen när du vill.

Jag rekommenderar till exempel LVIs modeller Digital, Parada och Ramo, alla försedda med Yali-digitaltermostat, vilka alla lämpar sig för fjärrstyrning. Alla de här elementen är oljefyllda. Kontakta vår lokala återförsäljare som vid behov gör en värmarkartläggning eller så kan du själv välja de lämpliga storlekarna: effekt, höjd och bredd – i den här ordningen. Begär en offert på element inklusive installation från vår återförsäljare.

 

Byte av gamla element – Parada

Yali Parada har en helt slät frontpanel och den lämpar sig för alla slags moderna inredningar. Yali Parada har samma smarta egenskaper som Yali Digital: ventilationsprogram och digital termostat som enkelt kan anslutas till sladdlös styrning eller till WiFi-nätet med hjälp av styrenheten touch e3 (tilläggsutrustning).

Elementet är försedd med separata temperaturjusteringar på fram- och bakpanelerna, vilket säkerställer bättre energieffektivitet och justerbarheten av yttemperaturen, vilket är viktigt i hem med små barn.

Yali Parada från LVI

 

Hälsningar

Joni