Vattenburen handdukstork i bostadsrättsförening

Vattenburen handdukstork i bostadsrättsförening

FRÅGA
Vi bor i en bostadsrättsförening och ska precis renovera vårt badrum. I nuläget har vi vattenburen handdukstork anslutet till tappvattensystemet, vilket jag har förstått inte längre är brukligt. Valet står nu mellan att använda föreningens vattenburna centralvärme (som ju ingår i avgiften och komplettera med elpatron sommartid) eller elburen handdukstork. Vad talar för och emot respektive lösning? Kan föreningens värmesystem komma ur balans? Vi kommer samtidigt att ta bort det befintliga elementet. Golvvärmen lägger vi på el.
Tack för svar.

Sabine

SVAR

Eftersom det inte funnits vattenburen värme tidigare i badrummet beror det lite på hur enkelt det är att få fram rör till badrummet. Om det går att göra, är nästa steg (som du påpekar), att undersöka om befintligt värmessystem påverkas av en ny radiator / vattenburen handdukstork. Exempelvis om det är kopplat som så kallat ettrörssystem, kan det bli obalans med ett nytt element. Jag rekommenderar att ni tar in offert på båda alternativen och jämför kostnaden räknat på ett års driftstid. Eftersom ni också har elgolvvärme tror jag spontant att det blir svårt att räkna hem en investering i rördragning till en vattenburen handdukstork. I så fall är nog en enkel elhanddukstork ett smidigt alternativ.

Vattenburen handdukstork respektive elhanddukstork

Det finns många praktiska aspekter att ta ställning till vid valet av handdukstork. Vad allt behöver du veta vid valet av handdukstork? Det räcker inte att man faller för en viss stil eller design. På denna sida tar vi upp frågor kring handdukstorkens höjd, bredd och effekt, hur en vattenburna respektive elektriska handdukstorkar fungerar samt olika frågor kring handdukstorkens design, elpatron och termostat.

Nila Ti handdukstork från LVI
Nila Ti handdukstork från LVI är en mindre modell av elhanddukstork.

 

Purmo handdukstork Flores Chrome med elpatron PVEP
Purmo handdukstork Flores Chrome är en vattenburen handdukstork som kan kompletteras med elpatron för drift även sommartid. Den kan även köras enbart på el.

Hälsningar Jonas & Mia