Handdukstork el – Välja elhanddukstork eller vattenburen?

Handdukstork el – Välja elhanddukstork eller vattenburen?

Handdukstork el eller vattenburen är en frågan många ställer sig. Att man skall ha en handdukstork är mer eller mindre en självklarhet om bara utrymmet och budgeten så tillåter. En handdukstork håller handduken ren och fräsch och minskar möjligheterna för fukt och bakterier att samlas i handduken. När handduken snabbt torkar upp efter användning hålls den längre fräsch och luktfri. Det är också skönt att svepa in sig i en uppvärmd handduk, och man kan naturligtvis torka mycket annat än handdukar på torken.

I hemmet har jag fyra olika torkar – en handdukstork el, två stycken handdukstorkar för vattenburen och en som är anpassad för el med stickpropp men som främst står kall. Elhanddukstorken är den som används mest. Den är varm sommar som vinter och stor till ytan så att hela familjens handdukar ryms på den. Den är av märket Flores C CH och försedd med elpatron. Den har använts dagligen i över tio år. Den kromade ytan gör att torken avger mindre värme än en lackerad, men det har ingen praktisk betydelse eftersom badrummet värms upp med elgolvvärme.

De två vattenburna torkarna installerades vid renovering av hemmets två toalettutrymmen. Standard panelradiatorerna åkte ut och Leros med mittkoppling installerades i vitt respektive svart. De sörjer för uppvärmningen av toalettutrymmena och fungerar som värmare endast då centralvärmesystemet är påslaget. Året runt hänger alla hand-handukar på Leros torkarna som fungerar som handdukshängare. Barnen hänger sina handdukar på sin höjd.

Stegpinnarna med raka rörändar sträcker sig ut över de vertikala rören hos Leros. De verkar nästan sväva viktlöst framför väggen.
Stegpinnarna med raka rörändar sträcker sig ut över de vertikala rören. De verkar nästan sväva viktlöst framför väggen.

Den fjärde torken installerades för fem år sedan i gäststugan ute i trädgården. Den fungerar som handdukshängare och är av märket Linosa med rostfria stålramar runt den vita konstruktionen. Att den inte är inkopplad hela tiden beror främst på att värmen är nedsänkt i stugan, de perioder den står tom.

Purmo Linosa finns med profiler i både rostfritt stål och wenge.
Purmo Linosa finns med profiler i både rostfritt stål och wenge.

//Mia 
Content creator på Cleverheating

Handdukstork el

Ovannämnda torkar kommer alla från Purmo, men även LVI har ett mycket brett utbud av handdukstorkar för el. De finns i många olika prisklasser och den förmånligaste är av modell Athena.

Billig heminredning med Athena A
Billig heminredning med Athena A – ett förmånligare men snyggt alternativ från LVI.

 

Läs mer om handdukstorkar.

Relaterade produkter

Leave a reply