Praktisk handdukstork för vattenburen värme

Praktisk handdukstork för vattenburen värme

Java är en praktisk handdukstork för vattenburen värme. Rörens design och glesa placering gör det lätt att hänga upp mycket på torken. Till och med de 2 minsta modellerna rymmer 4-5 handdukar och de största modellerna har 7-8 mellanrum där byk eller annat kan hängas upp. Tänk på att den smalaste modellen 400 mm är praktisk för små utrymmen, men att handduken inte kan ligga utbredd på den.

Effekten räcker till för både torkning och uppvärmning hos Java. Eftersom handdukstorken är lackerad (fås inte i krom), binder ytan mindre värme och avger så pass mycket att man i många fall kan ersätta en befintlig radiator med Java. För att vara på säkra sidan med effekten kan du nyttja Purmos kalkylator, eller rådfråga en installatör.

Java finns i fyra höjder (700, 912, 1336 och 1548 mm) och två bredder (400 och 500 mm). Java levereras som standard i vit RAL 9016 eller i silver RAL 9007, men kan även beställas i 71 olika specialkulörer. Java är vår absoluta storsäljare i Skandinavien och är en mycket praktisk handdukstork vattenburen värme.

Driftstryck 8 bar. Ej för VVC. Läs även bruks- och monteringsanvisningen.

Kombinera handdukstork vattenburen värme med golvvärme

Om du önskar kombinera en handdukstork med vattenburen golvvärme lyckas detta bäst med en mittkopplad tork (Leros eller Apolima). Mittkopplingen sitter centrerat under handdukstorken och ansluts till golvvärmen genom en Tempco VT ventil. Ventilen sörjer för att shunta ned temperaturen till golvvärmenivå. Med TempCo VT anslutningsblock kan du nu enkelt och till en överskådlig kostnad integrera en golvvärmekrets i ett befintligt radiatorvärmesystem. Tack vare TempCo VT anpassar du enkelt temperaturen eftersom regleringen av bägge systemen sköts med endast en ventil. Observera att TempCo VT endast är lämplig för 2-rörssystem.

Handdukstork för elvärme

Om ditt hem saknar vattenburen värme kan du även nyttja en elektrisk handdukstork. Se vårt urval bland LVIs elhanddukstorkar.

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply