Heminredning: Inspiration för inredning med element

Heminredning: Inspiration för inredning med element

Heminredning och inspiration kring inredningsdetaljer syns överallt. Och det är hög tid att produkter för uppvärmning också får den uppmärksamhet de förtjänar. Människor har under en alldeles för lång tid haft en passiv inställning till uppvärmning, det vill säga bara accepterat de radiatorer som finns i hemmet eller överlämnat beslutet om vad som ska installeras till någon annan. Det är dags att göra något åt detta.

Radiatorer handlar om mycket mer än bara värme. Vi vill att alla ska upptäcka de möjligheter som finns när det gäller design, färg och funktion. Vi vill att våra kunder och samarbetspartners ska engagera sig i värmelösningar, lära sig mer om uppvärmning och ställa sig bakom vår mission – att befria marknaden från gråtrista uppvärmningsprodukter. Njut av det stora urvalet – låt dig inspireras. Det är sist och slutligen du som skall välja – inte din installatör. Någon vill kanske ha mer design, färg och form medan en annan tycker det är helt okej med en mer förmånlig standardlösning. Valet är DITT.

Heminredning inspiration – Sätt färg på tillvaron

Purmos radiatorer är konstruerade för att sprida värme och tillföra skönhet i alla sorts utrymmen. Radiatorernas standardkulör är en diskret vit (RAL 9016) som smälter bra in i omgivningen. Men du kanske har lust med något djärvare, någonting som framhäver formen på din radiator? Eller du kanske har bestämt dig för en färgsättning som kräver
att radiatorn har en bestämd nyans för att den ska matcha inredningen? Då är det bra att veta att Purmos radiatorer finns i 71 olika kulörer. Bland dem kan du hitta inspiration för din heminredning och de kontrast du kan skapa med hjälp av en designradiator. De flesta kulörer är RAL-färger, men det finns även metall- och strukturfärger.

Purmo Paros är en vertikal radiator för vattenburet värmesystem.
Purmo Paros är en vertikal radiator för vattenburet värmesystem.

Färger som består

Toppkvalitet är av högsta prioritet för Purmo. Därför tillverkas alla radiatorer för att se lika bra ut efter tio år som de gjorde den dagen de installerades. Ett viktigt moment i detta är att noggrant ytbehandla radiatorerna fem gånger.

  1. Först avfettas radiatorn alkaliskt.
  2. Därefter följer fosfatering för att motstå korrosion och slitage.
  3. En kataforetisk rostskyddsbehandling ger ett ännu högre skydd mot korrosion, precis som ytterligare en ytbehandling.
  4. Efter den noggranna ytbehandlingen med grundfärg pulvermålas radiatorn – glansig vit RAL 9016 är standard.
  5. Slutligen placeras radiatorn i en ugn för härdning i 200°C vilket ger ett hållbart resultat.

Allt detta görs för att radiatorn skall få en så hållbar och vacker yta som möjligt. Purmo radiatorn kommer att stå emot repor och korrosion i många år. Faktum är att de fastställda minimikraven i standarder som DIN 55 900 överskrids i hög grad med denna process. Det kan också vara bra att veta att framställningen sker med miljöanpassade metoder i enlighet med ISO 14001.

Heminredning inspiration: här med Purmo Faro V i en härlig orange kulör.
Heminredning inspiration: här med Purmo Faro V i en härlig orange kulör.

Purmo har ett omfattande sortiment med flera olika produktlösningar som kan användas i många olika sorters rum, och som kan hjälpa dig att hitta den inspiration till inredning som du söker. Ibland kan ett val basera sig helt på estetik – vill du ha någonting diskret eller någonting uttrycksfullt som väcker uppmärksamhet – medan mer praktiska synpunkter kan kännas viktigare vid andra tillfällen. Uppvärmningskapacitet är en sak som det lönar sig att fundera över. Hur stort är rummet? Behöver det värmas upp snabbt och ofta? Finns det några särskilda frågor att ta i beaktande som till exempel allergier eller liknande? En annan viktig sak är själva utrymmet. Badrum och entréer till exempel har en hög fuktighetsnivå, och det är också utrymmen där du ska kunna torka kläder varje dag.

Vill du läsa mer om heminredning? Inspireras till hur du skapar ett visuellt intryck? Läs då vidare om inred med värme, inspiration för badrum eller vårt inlägg om billig heminredning med radiatorer.

Relaterade produkter

Leave a reply