Oljefyllt element som passar hemmet – hur välja?

Oljefyllt element som passar hemmet – hur välja?

Ett oljefyllt element som både är energieffektivt och komfortabelt kan vara knepigt att hitta. LVI har emellertid en klar målsättning: att ta fram värmelösningar som gör bostäder runt om i världen så trivsamma och behagliga att vistas i som det bara är möjligt. LVI har varit branschledande i 100 år och värmelösningarna har gått från klarhet till klarhet.

Komfort med oljefyllt element

LVIs huvudprodukt är ett oljefyllt element som håller en låg yttemperatur och avger en behaglig och mjuk värme. Fördelarna med detta är många. För det första blir radiatorerna aldrig så varma att man inte kan röra vid dem. För det andra slipper man torr luft och problem med cirkulerande damm, vilket är goda nyheter för familjer som lider av dammallergi. För det tredje bränner radiatorn inget damm och därmed uppstår ingen obehaglig lukt. Summan av dessa faktorer blir ett mer komfortabelt liv inomhus.

Utseendet spelar ingen roll. Eller hur…?

Varje rum har sin egen stil – och vi vet att många produkter i hemmet väljs med omsorg. Men hur är det egentligen med radiatorer? Faktum är att vi tycker att radiatorer aldrig skall gömmas bakom möbler. LVI tar design på största allvar och gör sitt yttersta för att varje enskild produkt ska inverka positivt på interiören och estetiken i hemmet. Redan på 1970-talet skapade LVIs formgivare en serie som skulle komma att bli världsledande – Yali. Man valde ut de mest beständiga materialen och gav radiatorerna en tidlös form – och skapade en produktfamilj som sedan dess varit en referens för hela branschen, både vad gäller kvalitet, design och funktion.

Under årens lopp har LVI finjusterat och lagt till fler modeller till serien, så att Yali fortfarande representerar den ultimata elektriska uppvärmningslösningen över alla parametrar – från teknologiska framsteg som möjliggör fjärrstyrning och precisionsinställning av radiatorerna till funktionalitet och enkel montering.

Yali Parada
Oljefyllda elradiatorer som Yali Parada kyls även snabbt ned när det kommer in mer människor i rummet eller när elapparater slås på.

Världen består av mer än radiatorer

Allt människan producerar får konsekvenser i det långa loppet, men LVI som tillhör koncernen Rettig har föresatt sig att göra något positivt för världen omkring. Tack vare modern produktionsteknologi och hög kvalitet hos de material som används kan de allra flesta delar av LVIs produkter återvinnas. Där det är möjligt används enbart en biologiskt nedbrytbar vegetabilisk olja speciellt framtagen för att passa ett oljefyllt element.

Eftersom LVIs värmelösningar drivs av elektricitet, är det möjligt att utnyttja gröna energikällor såsom vind, vatten eller solgenererad elektricitet. Och en av de viktigaste aspekterna vid energieffektivitet idag är styrningen – som möjliggör nattsänkning och som gör att radiatorerna reagerar snabbt och kan ta vara på så kallade fria värmekällor.

 

Relaterade produkter

Leave a reply