Inredningstips för barnrum – Studio Äppel Päppel

Inredningstips för barnrum – Studio Äppel Päppel

Inredningstips när det gäller barn är alltid utmanande. Det som barn säger och beskriver kan uppfattas på olika sätt av vuxna. Och om man inte är bra på att tolka barns idéer kring ett mysigt rum eller en sagolik inredning kan slutresultatet bli något helt annat än det barnet förväntar sig. Workshoppar med barn där man inte styr upp tankarna för mycket utan låter kreativiteten flöda är ett sätt att försöka tolka barns inredningstips och -tankar. Och att sedan realisera detta på ett kreativt sätt i inredningen är en utmaning för många kreatörer.

Med papper som utgångspunkt skapar Studio Äppel Päppel produkter där lekfullheten står i fokus. Studio Äppel Päppel strävar efter att skapa produkter som är lika självklara i barnrummet som i övriga hemmet och det gör också att produkterna kan användas under en längre tid. Därav föddes tanken att låta Studio Äppel Päppel designa ett mönster på ett värmeelement från Purmo.

-Vi formger lekfulla produkter för barn, håller i kreativa workshops och arbetar med designuppdrag – allt från väggmålningar till grafisk formgivning, säger Frida Nilsson och Erika Lindmark. Tillsammans bildar de en designduo, som driver Studio Äppel Päppel i Göteborg.

Inredningstips för barnrum
Studio Äppel Päppels moodboard för barnrum

Inredningstips med radiatorer

Att en radiator skulle kunna vara ett inredningstips för ett barnrum är inget designduon tänkt på tidigare.

-Vi har nog hittills sett radiatorn, det vill säga värmeelementet, som en nödvändig sak i hemmet. Någonting som bara finns där och som vi inte reflekterar särskilt mycket över, säger Frida.

Cleverheating samarbetar med Studio Äppel Päppel för att inspirera renoverare och husbyggare att tänka på radiatorn som en inredningsdetalj i barnrum.

– Genom #purmoart vill vi främst sätta fokus på radiatorn. Den behöver inte vara vit och vågrät, säger Mia Högkvist på Purmo.

Man kan få radiatorn fabriksmålad i en mängd olika kulörer och det finns vågräta, lodräta versioner samt sektionsradiatorer i många olika varianter och former. Och att måla direkt på sin egen radiator då? Nja, det är inget Purmo uppmanar till.

– Färgen bör ju hålla vid olika systemtemperaturer, och det kan vi bara garantera på de fabriksmålade, säger Mia.

 

Relaterade produkter

Leave a reply