Halloween stundar och temperaturen smyger nedåt, då kan det smaka gott med soppa. Så nu till helgen bjuder vi på ett gott recept med pumpa. Dukas med fördel upp i en urgröpt pumpa.
Vill du inte servera soppan i själva pumpan, så finns här en enkel film på hur du gör en pumpalykta.
Clever heatings pumpasoppa
Ingredienser:
- 1 medelstor pumpa
- 3 gula lökar
- 4 saftiga päron
- 4 sura äpplen
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk nyriven ingefära
- 1 tsk vcurry
- 1 tsk kummin
- 2 tsk buljongpulver
- 1 liter halvtorrt vitt vin
- 2 dl grädde
- chili efter smak
- finalen mycket stark piri piri
- olivolja
Tillagning:
Finhacka lök och vitlök och bryn lätt. Skär pumpa, äpple och päron i tärningar och lägg i lök- och vitlöksbladningen. Låt alltihopa fräsa i ca 5-10 minuter. Smaksätt med alla kryddor och rör om ordentligt. Koka ur pannan med vinet efter ett par minuter. Låt allt sjuda ca 30 minuter och puréa därefter med stavmixer. Vänd i grädde och krydda om så önskas med piri piri (mycket starkt).