Interiör och design med radiatorer

Interiör och design med radiatorer

Interiör och heminredning – hur passar en radiator in här? En standard panelradiator, så som den sett ut de senaste decennierna, är inte alltid en höjdare i interiör och inredning. Genom #purmoart vill Purmo få slutanvändaren att ta en större roll vid valet av radiator. Radiatorn behöver inte vara en vit rektangel på väggen. Den kan ha lasersvetsade sektioner som släpper solljuset genom radiatorn, den kan vara vertikal, stå på golvstöd framför fönstret och den kan fås i 71 olika fabriksmålade kulörer. Den kan till och med bli ett konstverk.

Karolina Palmér målar inför #purmoart en vardagsrumsradiator. Om man vill göra radiatorn till ett konstverk bör man välja en slät radiator. Genom att tvätta radiatorn med sodalösning får man ner glansigheten något och ytan blir strävare. För extra hållbarhet är det bra att använda någon typ av primer eller grundfärg som gör att målfärgen tar fast bättre. En oljebaserad färg bevarar elasticiteten bättre.

Vad har inspirerat dig till ditt motiv?

– Jag har fått uppdraget att designa, det vill säga måla, ett element som ska passa i ett vardagsrum. Jag har tänkt utifrån att elementet ska smälta in som en målning i rummet. Jag gillar idén med att inte gömma elementet utan att istället framhäva det genom att skapa ett konstverk. Mitt motiv är ett typiskt ”Karolinamotiv” i form av en gestalt som ska kännas färgstark men ändå lugn och harmonisk. Mitt naivistiska måleri präglas av oftast av starka färger, och människor finns nästan alltid med i motiven så jag hoppas man kommer känna att det är en målning skapad av Karolina Palmér, säger Karolina om sin konstradiator.

Vad brinner du för gällande interiör och heminredning?

– Intresset för färg, form och design har alltid funnits hos mig. Jag gillar att inreda och att göra om hemma. Färg gör mig glad och mitt hem är som ett levande galleri där mina målningar, kuddar och annat ofta byts ut. Just nu håller vi på och bygger ett nytt kök hemma och det är ständigt något nytt projekt på gång, skrattar Karolina.

interiör
Karolinas formgivning präglas av tydliga budskap och starka färger, som denna ”Together we can make it”.

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply