Konvektorelement för vattenburet – med fläkt och utan

Konvektorelement för vattenburet – med fläkt och utan

Konvektorelement för vattenburet den optimala lösningen

Nutidens arkitektur med öppna planlösningar och stora fönsterpartier ställer speciella krav på uppvärmning. Med allt färre väggytor att montera radiatorer på och stora glaspartier, som kräver värme för att förhindra kallras, så är konvektorelement för vattenburet värmesystem den optimala lösningen.

Oavsett om du bygger nytt eller renoverar är den vattenburna konvektorn Purmo Kon en väldigt robust värmelösning. Kon är en slitstark konvektor med låg bygghöjd och hög värmeavgivning. För att erhålla en elegant rörinstallation är Kon försedd med ett integrerat ventilkoppel, vilket kompletteras med ventilinsats och termostat för att skapa ett behagligt inomhusklimat.

Ett annat konvektorelement för vattenburet är Thermocon i aluminium. Liten, effektiv och med elegant design klarar den stora värmebehov med lägsta energiförbrukning. ThermoCon är en konvektor, uppbyggd kring en kopparslinga med profilerade aluminiumlameller. Den vattenburna värmen som cirkulerar i kopparslingan, överförs till aluminimlameller i vars kanaler det skapas en varm självdragande luftström.

Knvektorelement för vattenburet: Liten, effektiv och med elegant design klarar ThermoCon stora värmebehov med låg energiförbrukning.
Liten, effektiv och med elegant design klarar ThermoCon stora värmebehov med låg energiförbrukning.

Dölj konvektorelementet i golvet

Vill du ha en dold lösning rekommenderar vi Aquilo – en nedsänkt golvkonvektor med eller utan fläkt. Aquilo golvinbyggda konvektorer är specialdesignad för montering i kanal i golv. Konvektorn består av en kopparslinga med aluminiumlameller, svartmålad och monterad inne i en dubbelsidig galvaniserad plåtkanal, även den svartmålad invändigt. Från ovansidan skyddas konvektorn med ett tvärgående eller längsgående galler tillverkat i valfritt material från tillverkarens utbud och som beställs separat.

Det finns också Aquilo modeller som är extrautrustade med ljudlösa centrifugalfläktar monterade inne i kanalen vid konvektorn. Antalet beror på konvektorns längd och ger en ökad luftcirkulation samtidigt som en högre värmeeffekt erhålls. Fläktarna drivs med 12 V-motorer. Tänk på att den elektriska installationen av Aquilo golvinbyggda konvektorer ska utföras av en behörig elektriker i enlighet med aktuella, relevanta standarder och föreskrifter. Huvudanslutningen till elnätet kan endast utföras om alla anslutningar är korrekt utförda.

 

 

Relaterade produkter

Leave a reply