Lågtemperaturradiatorn Belize E2 för renoveringsobjekt

Lågtemperaturradiatorn Belize E2 för renoveringsobjekt

Juha Sonck från Borgå skaffade nya lågtemperaturradiatorer Belize E2 i samband med renoveringen av ett gammalt timmerhus. Avsikten var att installera Purmos Plan Compact-radiatorer med slät yta, men efter att han hade sett de nya Belize E2-lågtemperaturradiatorerna på Purmos webbsidor bestämde Juha sig för att skaffa Belize E2-radiatorer i stället.

Energibesparing med hjälp av lågtemperaturradiatorn Belize E2

– Vi använder alltid luftvärmepumpen (Tehowatti Air), som förmånligt producerar lågtemperaturvatten, och vi ville spara energi genom att installera nya radiatorer, berättar Juha.

De flesta värmeproduktionssystem gynnas av lågtempererat vatten. Den nya lågtemperaturradiatorn Belize E2 är planerad för för effektiv funktion i lågtemperatursystem. Den innovativa E2-tekniken baserar sig på att styrningen automatiskt växlar mellan statisk och dynamisk användning enligt behov.

Den statiska funktionen innebär att lågtemperaturradiatorn Belize E2 fungerar som en traditionell radiator, medan E2-tekniken garanterar att de inbyggda fläktarna aktiveras vid behov. Värmealstringen förbättras då märkbart. Belize E2 är energieffektiv, och den värmer inomhusluften till en optimal temperatur genom att producera både värmeenergi och fläktvärme. Radiatorn växlar automatiskt mellan de olika funktionerna och avger snabbt värme vid behov.

De inbyggda fläktarna fungerar ljudlöst och de höjer radiatorns prestationskapacitet med upp till 80 procent. Belize E2 är den perfekta lösningen för egnahemshus, nya bostadsutrymmen och renoveringsobjekt. E2 är det stiligaste moderna valet för lågvärmesystem. Produktens pris börjar från ca 3500 SEK.

Lågtemperaturradiatorn Belize
Standardfärgen för lågtemperaturradiatorn Belize E2 är vit RAL 9016. Belize finns också att få i svart (mot pristillägg).

 

Leveransen och förbättringen av inomhusluften

– Leveransen av Belize E2-radiatorerna fungerade smidigt och installation har skett stegvis. Rörentreprenören har tydligen flera installationsarbeten samtidigt, berättar Juha. 

– Och huset har en mycket behaglig jämn temperatur. Tidigare värme vi huset i huvudsak med eldstäder och öppna elektriska värmeelement, varvid det var mycket varmt på mitten och svalt invid väggen. Belizes luftströmningsfunktion jämnar ut värmen i det gamla huset, också invid väggarna. Min fru säger att vi aldrig har haft såhär jämn och behaglig värme, ler Juha. 

Purmos återförsäljare hittas här.

Lågtemperaturradiatorn Belize
Belizes luftströmningsfunktion jämnar ut värmen i det gamla huset, också invid väggarna.

Leave a reply