Modern inredning med designelement

Modern inredning med designelement

En radiator får synas i modern inredning. Vattenburna radiatorer är världens bäst kända och mest använda värmelösning. Ändå glöms radiatorn ofta bort vid renovering och inredning. Varför lämna en så viktig del av inredningen helt orörd? Kanske för att vi leverantörer varit dåliga på att lyfta fram radiatorns fördelar? Golvvärme är enligt många människor, särkilt de som bygger nytt, den bästa och kanske enda lösningen. Golvvärme i all ära, den är en viktig del även i Purmos produktportfölj, men vi anser det är dags att lyfta fram radiatorns fördelar som en viktig inredningdetalj.

Vertikala designradiatorer kan användas på många sätt i modern inredning. I ett badrum har du ofta begränsat med utrymme. På en smal vägg placeras lätt en snygg slät radiator som till exempel Tinos. Tinos kan förses med en handduksstång som tillbehör. En vertikal radiator ger rikligt med strålande värme längs med hela kroppen. Du förnimmer det bäst mot bar hud. Tinos kan även kombineras med golvvärme i större badrum, men fungerar även fint helt allena i ett badrum. Använd en kontrasterande färg om du vill lyfta fram radiatorn. Tinos i vit RAL 9016 matchar badrummets övriga detlajer mot en turkos vägg. Lek gärna med färgerna!

Modern inredning med diskreta designradiatorer

Samma Tinos radiator kan även te sig mycket diskret mot en vit vägg. Den syns knappt, men stör inte heller ögat på det sätt som en traditionell horisontal radiator kunde göra om den placeras rakt på en vardagsrumsvägg utan fönster. I modern inredning ser man ofta stora fönsterlösningar och terrassdörrar som täcker hela väggytan. Måste man installera golvvärme vid en sådan renovering? Nej. Radiatorns bästa plats är naturligtvis under fönstret, där den även förhindrar kallras, men den kan även placeras vertikalt bredvid fönstret om situationen så kräver. Nytänket i detta fall är att du nyttjar radiatorvärmen vertikalt istället för horisontalt.

Modern inredning med Tinos

Tinos rena, tydliga linjer ger en påtagligt estetisk och attraktiv känsla. Med en elegant frontpanel som omfattar det allra senaste inom värmeteknik gör Tinos intryck ditt hem utan att framstå som överdrivet utsmyckad. Tinos har raka hörn, något som bidrar till dess djärva formspråk.

  • Idealisk för begränsade väggytor
  • Mer än 70 RAL färger, även metalliska eller matta
  • Stort urval av storlekar och mått
  • Kort leveranstid
  • Passar för lågtemperatursystem
  • 10 års garanti

Purmo-vardagsrum-Tinos-modern

Purmo Tinos vattenburen handdukstorkare

Relaterade produkter

Leave a reply