Nattsänkning ger sänkta värmekostnader

Nattsänkning ger sänkta värmekostnader

Att sänka värmekostnaden med hjälp av nattsänkning är lättare än man tror. En tumregel är att om du sänker temperaturen med en en grad så sänker du energiförbrukningen med ca 5%. När man pratar nattsänkning och energibesparing så kan du räkna på medeltemperaturen över dygnet. Om du sänker temperaturen med 4 grader i åtta timmar av dygnets tjugofyra timmar så har du sänkt medeltemperaturen med 1,33 grader. Detta skulle medföra en energibesparing på ca 6,7%.

Genom att sänka temperaturen några grader under natten kan du spara en hel del på dina elkostnader. Moderna elradiatorer med elektronisk styrning kan ställas in för automatisk nattsänkning genom att styra dina elradiatorer på distans med något av LVIs styrsystem. Tempco Touch E3 är ett nytt styrsystem som passar för LVIs radiatorer Yali Digital, Parada och Ramo.

Nattsänkning med designradiatorn Epok

Designradiatorn Epok är med sin retrodesign en snygg lösning för både moderna och traditionella interiörer. Den är också utrustad med det allra senaste inom uppvärmningsteknologi, bland annat en trådlös termostat som kan styra en eller flera radiatorer i samma rum. Tack vare sektionerna får radiatorn större yta, vilket optimerar värmestrålningen. Detta är även lämpligt för fritidshus eller hus du använder sporadiskt.

Relaterade produkter

Leave a reply