Nevis – enkel och stilren designtork från Purmo

Nevis – enkel och stilren designtork från Purmo

Purmo lanserar nu en ny, modern handdukstork i Norden. Purmo Nevis är speciellt framtagen för att underlätta installatörens arbete med ett så smidigt och enkelt montage som möjligt – mät upp konsolernas placering, borra vägghålen och häng upp torken.

Purmo Nevis levereras i tre kromade modeller i höjderna 772, 952 och 1132 mm. Bredden är 500 mm. Torken rymmer många handdukar, tack vare de glesa utrymmena. Även de dolda fästena med tilltalande design ger mer utrymme för handduken. Nevis är en rak och stilren handdukstork som bra kan kombineras med golvvärme i badrummet, eftersom den inte är avsedd för uppvärmning av rummet. Den kromade ytan och de glest placerade rören gör att denna handdukstork avger värme för endast torkning av handdukar.

En snygg rördragning möjliggörs tack vare Purmos etthålsventil. Nevis kan även fås med elpatron och har dold elanslutning, med huvudbrytare och timerfunktion. Nevis är CE-märkt och har 10 års garanti (2 år på elektroniska delar).

Nevis

Ny Purmo elpatron med dold anslutning – även för Nevis

Purmos nya elpatron har dold anslutning som standard och passar bl.a. för kromade Flores handdukstorkar och Nevis samt för vita och specialfärgade Java handdukstorkar från Purmo. Elpatronens effekt är 300 W. Purmo PVEP 300 med timer har RSK-nr 6712086. I lokalt läge är det möjligt att ställa in fem temperaturnivåer. Möjliga användningsnivåer är enligt följande: 0 (värmer inte) och från 1 till 5, vilket indikerar ett temperaturintervall från 30 till 60 grader Celsius.

elpatron PVEP

Elpatron med inbyggd timerfunktion

Timerknappen används för att slå på timern och ställa in tiden när enheten ska stängas av automatiskt. För att aktivera timerfunktionen tryck kort på timerknappen. Displaypanelen visar torkarens användningstid på 1 timme. Varje efterföljande tryck förlänger torkningstiden (2-4 timmar).

Synlig elförbrukning

Det går när som helst att kontrollera hur mycket elström som förbrukats under en hel dags användning. Siffran som visas på mätaren visar den faktiska energiförbrukningen. Du kan därför mäta den faktiska energikostnaden genom att multiplicera siffran på mätaren med värmeelementets nominella värmeeffekt och priset på el (1 kW).

Relaterade produkter

Leave a reply