Ny lågtemperaturradiator från Purmo

Ny lågtemperaturradiator från Purmo

Purmos nya lågtemperaturradiator Belize E2 ger god effekt med teknik i rörelse. I ett klimat av stigande energipriser och en revolution i bättre isolering av fastigheter lanserar Purmo sin nya uppvärmningslösning, Belize E2 – en lågtemperaturradiator, driven av E2-teknik. Belize E2 passar utmärkt i villor och bostäder där man önskar högre effekt ur en radiator i lågtemperatursystem.

Lågtemperaturradiator med två funktionslägen

Belize E2 är speciellt utformad för att fungera med lägre systemtemperaturer, och för att producera höga effekter. Den innovativa E2-tekniken används för att automatiskt växla mellan statisk och dynamisk funktion i en enda värmelösning. Statisk funktion innebär att fläktradiator Belize E2 fungerar som en traditionell radiator, medan dynamisk drift innebär att de inbyggda fläktarna aktiveras, vilket avsevärt förbättrar värmeavgivningen. E2-tekniken garanterar att dynamisk drift aktiveras endast när det behövs. Belize E2 kombinerar den höga värmeeffekten i en fläktkonvektor med bekvämligheten hos en snygg och effektiv radiator. Den kompakta designen hos Belize E2 ger ett modernt intryck.

Belize E2 finns i svart och vitt.

 

Snygg lågtemperaturradiator som ger högre effekt

Belize E2 finns i svart eller vitt. Toppgallret har en innovativ design med runda hål. ”Denna produktnyhet är en lösning för att sänka systemtemperaturerna ytterligare både vid renovering och i nya fastigheter”, säger Purmos Produktchef Jonas Skeppås.

Modern, mycket effektiv isolering i byggnader gör att Belize E2 kan bidra till lägre energikostnader och och samtidigt skapa en god inomhuskomfort med både strålningsvärme och fläktstyrd värme. Intelligent reglering, som automatiskt växlar mellan statisk och dynamisk drift, aktiverar Belize E2 och ger värme snabbt, just när den behövs. De inbyggda fläktarna arbetar ljudlöst och ökar prestandan hos radiatorn genom ökad konvektion med upp till 40%. Belize E2 är en perfekt lösning för villor och nya bostäder och de som är i behov av renovering. Även i kommersiella byggnader kan Belize E2 bidra till  besparingar på energikostnaden. I fastigheter byggda före 1990-talet innebar dålig isolering att hög värmeavgivning var nödvändig. Men sedan 1990-talet och framåt har normerna för isolering förbättrats avsevärt och detta har möjliggjort lågtempererade värmekällor, såsom värmepumpar. Dessa förbättringar i isolering har inneburit att högre effekt med lägre temperaturer kan utnyttjas. Belize E2 är en modern värmelösning för lågtemperatursystem.

Belize E2 är den senaste i raden av innovationer från Purmo som tillhandahåller en rad värmelösningar för villor, bostadshus och och offentliga byggnader. Hör dig för hos närmaste återförsäljare av Purmo radiatorer.

Toppgallret har en innovativ design med runda hål.

 

Fördelar Belize E2

 • Inbyggd fläktkonvektor för extra värme
 • Fläktarna startar automatiskt, när enbart radiatordrift är otillräckligt
 • Snabb uppvärmning även för större utrymmen
 • Ger mycket värme även vid låga systemtemperaturer
 • Utmärkt värmelösning i kombination med golvvärme och värmepump
 • Kompakt och lättplacerat utförande
 • Komplett och anslutningsklar vid leverans
 • För villor, bostäder och offentliga byggnader

Exempel på värmeeffekt hos lågtemperaturradiator Belize E2

 • En traditionell radiator (Compact) 600 mm x 1600 mm ger en effekt på 800 W vid tillopps- och returtemperaturerna 45°C / 35°C
 • Genom att ersätta denna Compact radiator med lågtemperaturradiator Belize E2 (600 mm x 1600 mm) får du en effekt på 1100 W (endast 800 W krävs)
 • Därför kan vi sänka tilloppstemperaturen från 45°C till 38°C och ändå uppnå en behövlig effekt på 800 W
 • Här ökar vi även på CoP -värdet från 3.0 till 3.5

Relaterade produkter

Leave a reply