Nya radiatorer vid renovering av kök

Nya radiatorer vid renovering av kök

Vid renovering av kök tänker man kanske i första hand inte så mycket på radiatorerna. Men, eftersom dessa faktiskt ”tar plats” i ett kök lönar det sig att planera in dem i ett tidigt skede.

Köket är hemmets hjärta. Det ska vara bekvämt, funktionellt och varmt. Dock är det svårt att finna utrymme för radiatorer i köket, eftersom det mesta av utrymmet längs väggarna är upptaget av skåp och arbetsytor. Köket är därför det rum där golvvärmen avslöjar många av sina fördelar. Kom bara ihåg, när du planerar distributionen av värmeslingorna i golvet att överväga kommande placering av köksskåp.

Har du radiatorer sedan tidigare i ditt kök, kan du naturligtvis behålla dem. Många mäter sin nuvarande radiator och beställer en ny i samma storlek. Så behöver du inte göra. Det viktiga är effekten. En vertikal radiator är en smart lösning om du har begränsat med väggutrymme. Den kan vara till exempel 300 mm smal och 1800 mm hög. Du kan få den som en standard panelradiator, eller med slät front eller som en gammaldags sektionsradiator.

Designelement Tamari kan användas vid renovering av kök.
Designelement Tamari i köket. Tamari är en vätskefylld elradiator, men motsvarande finns även för vatteburna värmesystem. Båda kan användas vid renovering av kök.

 

Har du höga fönster i köket kan du placera en låg radiator eller konvektor på fotstöd framför fönstret. Och välj gärna en trendig kulör eller varför inte rostfritt stål på din köksradiator.

Rätt värme på rätt plats. Inred med snygga radiatorer.
Rätt värme på rätt plats i kök. Den vertikala radiatorn Kos V sitter snyggt i rostfritt stål i köket.

 

En knallröd Kos V från Purmo piggar upp ditt rum vid köksrenovering.
En knallröd Kos V från Purmo piggar upp ditt rum vid köksrenovering.

Relaterade produkter

Leave a reply