Oljefyllda designelement i retrostil

Oljefyllda designelement i retrostil

Senaste vår (2015) ordnade LVI en tävling på cleverheating.se där man kunde vinna nya oljefyllda designelement till sin bostad. Många fina bidrag lämnades in, och till slut valdes Andreas renoveringsprojekt till vinnare. Andreas bor med sin familj i en 1,5 plans villa i Kristianstad. Vid renoveringen ville man ha nya oljefyllda designelement av märket Parada från LVI. Huset hade över 15 år gamla elradiatorer.

Vad är orsaken till att du inte bytt till oljefyllda designelement tidigare?

”Jag och min fru köpte huset för några år sedan och har gjort en del basala renoveringar. Nu när vi totalrenoverat ovanvåningen kände vi att det är dags att byta till nya. Vi har helt enkelt haft andra prioriteringar tidgare”, säger Andreas.

Varför är oljefyllda designradiatorer en viktig del av inredningen?

”De befintliga radiatorerna i vårt hem var ett hopplock av olika märken och olika årsmodeller. Vissa nästan okej medan andra antingen hade full effekt eller ingen effekt alls. Det var antingen för varmt eller för kallt. Dessutom var samtliga radiatorer underdimensionerade. Vi hade sett den nya digitala serien hos LVI på nätet och tyckte att detta var något som är helt rätt och modernt. En radiator är lika mycket en inredningsdetalj som en soffa eller matta”, konstaterar Andreas.

”I vårt hus har vi en äldre grund med gedigna material. Plankgolv, spegeldörrar, men moderna inslag. Och just moderna oljefyllda designelement är något som har lyft vårt livsprojekt. Dessutom gillar vi retrostil” säger Andreas.

Installationen av de oljefyllda designemelenten sköttes av en behörig eletriker. En del tid gick åt att montera Monclac -konsolen med Parada typen, men snabb hjälp med detta kunde fås en lördag förmiddag från LVI Support Veronica – tack vare sociala media. ”Always on” blir allt viktigare då det gäller att stöda slutkunder med små, snabba problem.

När konsolfrågan retts ut gick det bra att montera och sätta upp elementen. ”Det är fortfarande lite för varmt ute för att vrida upp värmen på elementen, men de
ser jättefina ut och vi ser framemot att börja använda dem”, säger Andreas.

Före renovering med oljefyllda designelement
Rummet före renovering med oljefyllda designelement
Under renoveringen med oljefyllda designelement
Rummet under renovering med oljefyllda designelement

Relaterade produkter

Leave a reply