Designelement

Designelement är element tillverkade i snygg konstruktion. Det är element som finns i många olika färger, former, storlekar och material. Elementen blir på så sätt en del av hemmets interiör istället för något man gärna gömmer bakom gardiner och elementskydd.

Många väljer idag att installera golvvärme i sina hem, men man bör inte glömma bort att element kan vara till stor fördel, till exempel för att förhindra kallras. Designelement kan också ge ifrån sig strålningsvärme, dvs värme som direkt värmer upp från yta till yta. Detta skapar den härliga känslan likt att sitta framför en varm brasa.

Moderna designelement passar utmärkt vid lågtemeratursystem, och är ett ypperligt val vid renovering då man kanske inte har möjligheten att installera golvvärme.

Moderna element för interiör

Elementen finns som panelradiatorer, vertikala, sektions, konvektorer och handdukstorkar. De är inte bara snygga och moderna element, utan med den nya tekniken är de också energieffektiva.

Deras former och färger går att kombineras så att de passar hemmet oavsett om man är ute efter en modern, retro, klassisk eller lantlig stil.

Designelement finns att köpa för både vattenburna och elburna värmesystem. De fungerar bra att kombinera med andra värmekällor och skapar en helhet av trevlig inomhuskomfort.

Följande är två märken som tillverkar designelement, ena för elburna och det andra för vattenburna system.

Designelement från LVI

Designelement från LVI är oljefyllda elradiatorer med elektronisk termostat. Oljan som används i dem är vegetabilisk olja, och med 100 procent återvinningsbara metaller är designelementen vänliga mot miljön.

Designelement från Purmo

Designelement från Purmo

Designelement från Purmo är ämnade för slutna vatteburna värmessystem. Dessa designelement är bland annat tillverkade för att skapa högre effektivitet med lägre vattentemperaturer vid lågtemperaturssystem. Dessa kan kopplas samman med olika förnyelsebara källor, så som solvärme, vindenergi, bergvärme etc.

Designelement från Purmo

Återförsäljare

Återförsäljare finns runt omkring i hela riket. Du kan hitta dem på vår karta för återförsäljare.

Läs mer om designradiatorer.

Ordlista

Relaterade produkter

Välj en bokstav

D | E | F | G | J | K | L | O | R | V