Radiatorer design – ett nytt sätt att inreda på

Radiatorer design – ett nytt sätt att inreda på

Idag väljer många golvvärme när de bygger nytt hus. Ofta av ”estetiska” skäl, då värmen blir osynlig och inga radiatorer behöver tas i beaktande vid möblering. Denna trend fortsätter, men är inte längre det enda alternativet i moderna byggnader. Argumentet för varma golv är heller inte lika starkt längre då dagens välisolerade hus och lågtemperatursystem gör att golvet ofta  håller lägre yttemperatur än foten. Upplevelsen av varma golv är starkt kopplat till golvmaterialet och dess värmeledningsförmåga.

Radiatorerna har utvecklats mycket sedan de klumpiga värmeelementen för 40 år sedan. Moderna radiatorer fungerar utmärkt i lågtemperatursystem, vilket är en fördel speciellt i renoveringsobjekt, där det inte alltid är möjligt att installera golvvärme. Radiatorer har även en mängd andra fördelar i modern heminredning. Radiatorn motverkar effektivt kallras från fönster, vilket naturligtvis är extra viktigt vid kalla vinterdagar. Dessutom ger radiatorn en skön strålningsvärme, vilket visat sig vara en mycket viktig parameter i hur människan upplever värme. Lite som att sitta framför en värmande brasa.

Radiatorer design

Designelement finns i flera utföranden, till exempel som vertikala lösningar, sektionsradiatorer och låga konvektorer. Dessutom finns över 70 olika färger att välja mellan. Så varför inte göra radiatorn till en del av inredningen.

Design_Delta_vinter

För att motverka kallras kan sektionsradiatorn Delta H eller vertikala designradiatorn Faro V (högst uppe) vara ett bra alternativ.

byta värmesystem
Vertical från Purmo i en vackert blå kulör.
Purmo Kon – konvektorelement för vattenburet
Konvektorelement Kon från Purmo för vattenburet värmesystem.

Relaterade produkter

Leave a reply