Radiatorer som designelement

Radiatorer som designelement

Idag väljer många golvvärme när de bygger nytt hus. Ofta av estetiska skäl, då värmen blir ”osynlig” och inga radiatorer behöver tas i beaktande vid möblering. Denna trend fortsätter, men är inte längre det enda alternativet i moderna byggnader. Argumentet för varma golv är heller inte lika starkt längre då dagens välisolerade hus och lågtemperatursystem gör att golvet ofta  håller lägre yttemperatur än foten. Upplevelsen av varma golv är starkt kopplat till golvmaterialet och dess värmeledningsförmåga.

Radiatorerna har utvecklats mycket sedan de klumpiga värmeelementen för 40 år sedan. Moderna radiatorer fungerar utmärkt i lågtemperatursystem, vilket är en fördel speciellt i renoveringsobjekt, där det inte alltid är möjligt att installera golvvärme. Radiatorer har även en mängd andra fördelar i modern heminredning. Radiatorn motverkar effektivt kallras från fönster, vilket naturligtvis är extra viktigt vid kalla vinterdagar. Dessutom ger radiatorn en skön strålningsvärme, vilket visat sig vara en mycket viktig parameter i hur människan upplever värme. Lite som att sitta framför en värmande brasa.

Designelement finns i flera utföranden, till exempel som vertikala lösningar, sektionsradiatorer och låga konvektorer. Dessutom finns över 70 olika färger att välja mellan. Så varför inte göra radiatorn till en del av inredningen.

Design_Delta_vinter

För att motverka kallras kan sektionsradiatorn Delta H eller vertikala designradiatorn Faro V var ett bra alternativ.

Relaterade produkter

Leave a reply