Radiatorer som förr – med den senaste tekniken

Radiatorer som förr – med den senaste tekniken

Radiatorserien Delta från Purmo samt Epok från LVI är radiatorer som förr i tiden, men med en modern teknik bakom. En radiatorserie med många möjligheter, oavsett om du ägnar dig åt renovering av ett gammalt hus eller vill skapa karaktär i en modern bostad.

De kallades ibland för ”järnrevben”, de gamla elementen som pysande, väsande och bubblande kunde ge ett rum ett alldeles eget uttryck. Delta heter den nya serien med radiatorer för vattenburna värmesystem och Epok är dess motsvarighet för elvärme. Båda ser ut som radiatorer som förr, men är tillverkade med modern teknik.

Hög prestanda med radiatorer som förr

De D-profilerade rören ger, i jämförelse med klassiska rör med cirkelformat tvärsnitt, en ökad yta av värmeväxling. Tack vare det får radiatorerna en hög prestanda som ger en jämn värmefördelning. Deltaserien tillverkas med en speciell laserteknik som gör att svetsfogarna blir i princip helt osynliga. Detta ger bland annat låg friktion invändigt, vilket innebär att det inte låter när vattnet strömmar genom värmekanalerna. Borta är pysandet, väsandet och bubblandet.

De stora mellanrummen mellan sektionerna gör det även betydligt enklare att göra rent radiatorerna. Särskil om man jämför med de dammsamlare som man ibland kan hitta under fönster i äldre bostäder.

Delta-radiatorerna finns i 28 olika höjder, men man kan även specialbeställa radiatorer med en höjd mellan 150, 300 och 3000 mm. Detta tillsammans med fem olika djup och ett mycket stort utbud av färger ger alla möjligheter att hitta sina unika radiatorer. Radiatorer som förr helt enkelt. Epok har ett mindre sortiment, men täcker bra upp behovet för elvärme i småhus.

Hitta en återförsäljare av Purmo eller LVI nära dig!

Beställ Epok H via bygghemma.se >>>

 

PR_Delta_ALL_PP_3col_diagonal

Delta heter Purmos serie av vattenburna radiatorer som ser ut som förr,
men som är tillverkade med den absolut senaste tekniken.

 

fjärrstyra elradiatorsystemet
Epok H i retrodesign.
Radiatorer som förr
Epok H är en vätskefylld elradiator.

Relaterade produkter

Leave a reply