Rätt värme på rätt plats

Rätt värme på rätt plats

Purmos koncept Rätt värme på rätt plats går ut på att erbjuda flere lösningar för värmeavgivning i ett och samma hus. Detta för att skapa både ett effektivt och skönt inomhusklimat.

Ett behagligt inomhusklimat kan du få genom att välja lämpliga värmelösningar för olika rum. En god kombination kan till exempel vara att ha radiatorer under fönster för att minska kallras, samtidigt som man i entrén och våtutrymmen har golvvärme och som komplement en handdukstork i badrummet. Att få hjälp med kombinationsvalen av värmeavgivare är nu möjligt tack vare Purmos koncept Rätt värme på rätt plats. Noga kombinationsval av värmelösningar ger en dynamisk innetemperatur och kan bidra till ett behagligare inomhusklimat, vilket i sin tur gör boendeklimatet trevligt och skönt att vistas i. Oavsett om man ska bygga nytt eller renovera hemma, är det absolut en god idé att sätta sig in i hur de olika värmeavgivarna fungerar tillsammans. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor!

Välj rätt värme på rätt plats

I konceptet Rätt värme på rätt plats ingår även att ta hänsyn till antalet människor som bor i huset, hur mycket man är hemma samt vilka aktiviteter som de boende sysslar med. Detta kan påverka såväl värmevinster som värmeförluster. Förutom att få det varmt och skönt hemma, ger Rätt värme på rätt plats möjligheten till estetiskt tilltalande val. Idag finns det exempelvis många möjligheter att välja form, färg och storlek på radiatorer oavsett om du önskar en diskret lösning, eller en designad värmekälla. Även golvvärme är en viktig del av programmet. Elvärme kan också vara ett alternativ i garageutrymmen eller mindre stugor eller lågenergihus som behöver extra värme under de kallaste dagarna.

Kombinationslösningar av olika värmekällor från Purmo, som radiatorer, golvvärmesystem och handdukstorkar, har 10 års garanti. Information om dessa finns på purmo.se.

Handdukstorkar i design från Purmo och LVI

Rätt värme på rätt plats för proffs

En leverantör – många fördelar. Med det breda utbud av värmelösningar som finns idag kan det vara svårt även för proffs att välja rätt lösning. Som arkitekt eller VVS-konsult fattar du många beslut varje dag, och scheman och arbetsplaner måste följas. Purmo kan hjälpa dig med valet av värmelösning. Vi vill säkerställa ett gott inomhusklimat i ditt projekt. Kontakta oss!

Relaterade produkter

Leave a reply