Renovera badrum – missa inte detta

Renovera badrum – missa inte detta

Att renovera badrum är både bökigt och tidskrävande, men ack så skönt när det äntligen blir färdigt.Vi har sett några fällor dyka upp här och där. Gör inte dessa misstag – eller gör ”misstagen” medvetet åtminstone.

1. Byt ut radiatorn när du skall renovera badrum

Många lämnar radiatorn åt sitt öde. Allt annat byts ut, skåp, kranar, dusch, WC-stol, kakel och klinkers. Men den nya panelen eller de nya kaklen byggs krångligt in bakom det gamla elementet. Varför inte byta ut elementet med detsamma? Ta upp saken med din VVS-installatör.

2. Tänk funktion och färg

Om du bestämt dig för att ändå byta ut radiatorn, byt den inte till ett lika tråkigt element. Väl ett element i färg. En radiator med slät yta är inte mycket dyrare än en standardradiator. Låt dig inspireras av bilder med nya element och besök gärna ett showroom. Bygghemma.se har fina showroom i Göteborg och Danderyd.

3. Utnyttja golvvärme i våtutrymmen

För badrum finns speciella lösningar av golvvärme, till exempel Purmo LS som bygger endast 20 mm på höjden. LS golvvärmesystemet fungerar ihop med en mini mix pump.  En del installatörer hävdar att man måste ha golvvärme om man har klinkers i ett våtutrymme. Det är självklart en fördel att ha golvvärme i badrummet, men det byggs många väl fungerande badrum varje år utan golvvärme också.

Purmos kompletta sortiment av golvvärme finns numera tillgängligt hos Rinkaby Rör AB. Allt ritas upp och dimensioners av Purmos team i enlighet med husritning från slutkund (beställare). Produktdelarna ligger lagerlagda hos Rinkaby Rör för snabb leverans direkt till slutkund.

Även elgolvvärme är ett alternativ till badrum som utsätts för vattenstänk på golvytan.

En handdukstork kan kombineras med golvvärme i badrummet.
En handdukstork kan kombineras med golvvärme i badrummet.

Relaterade produkter

Leave a reply