Renovera toaletten och installera golvvärme

Renovera toaletten och installera golvvärme

Den som planerar att renovera toaletten börjar ofta att tänka i golvvärmebanor. Golvvärmens bästa plats är just i våtutrymmen där den även ser till att hålla golvytan torr och fri från fukt.

För badrum finns speciella lösningar av golvvärme, till exempel Purmo LS som bygger endast 20 mm på höjden. LS golvvärmesystemet fungerar ihop med en mini mix pump. 

Det man skall tänka på är att Purmos LS system bygger på att man använder sig av skenor vid installationen och då är det viktigt med rätt underlag för detta. Cellplast fungerar utmärkt, men däremot går det inte med spårad spånskiva.
De flesta äldre badrum har en liten radiator installerad på väggen. Det är fullt möjligt att välja en mittkopplad handdukstork i radiatorns ställe om man vill ha ett praktiskt ställe att torka handdukar på. Tänk gärna på att en kromad handdukstork avger betydligt mindre värme än en lackerad. Detta kan vara en fördel ifall man vill höja golvvärmen för att få varmare kakel och inte behöver någon extra värme från torken annat än att torka handdukar på. Som tillbehör finns Tempo VT som man kan mixa med handukstork. Med TempCo VT anslutningsblock kan du nu enkelt och till en överskådlig kostnad integrera en golvvärmekrets i ett befintligt radiatorvärmesystem. Tack vare TempCo VT anpassar du enkelt temperaturen eftersom regleringen av bägge systemen sköts med endast en ventil. Observera att TempCo VT endast är lämplig för 2-rörssystem.
 Purmo golvvärme kan köpas hos Rinkaby Rör. Sänd bara in din ritning.

Relaterade produkter

Leave a reply