Retro design på radiatorer och julpynt passar gamla stan perfekt

Retro design på radiatorer och julpynt passar gamla stan perfekt

Retro design på möbler och inredning verkar alltid gå hem hos en del inredare. Kanske är det en viss nostalgi kring att det var bättre förr, eller så sätts retron som en motpol till allt slit och släng och billiga nutida lösningar som inte håller särskilt länge. Retro innebär en återgång till funktionella klassiker från ett antal epoker och retroinredning kommer ofta även till i de fall man söker inspiration från second hand och ”lopptorg”. Här hittas även en stark passion för återanvändning och miljötänk – vid sidan av att man samtidigt håller ner kostnaderna och lever mer sparsamt.

Retron uppstod under efterkrigstiden och blommade ut under 50, 60, 70 talet. Retro design karaktäriseras av runda och stilrena och ofta lätta, enkla lösningar. Färgerna är klatschiga och markanta och strävar efter att motverka det gråa och sedesamma i vår omgivning. Ofta används naturliga och mörka material.

Tro, hopp och kärlek, Jakobstads julsymboler, hänger i vardagsrumsfönstret.
Tro, hopp och kärlek, Jakobstads julsymboler, hänger i vardagsrumsfönstret.

Radiatorer i retro design

Epok är en radiator som ofta kallats retroradiatorn, tack vare sina sektioner och runda former. Färgen varierar från vit färg på radiatorn och brokig tapet till en mer lättsam tapet i kombination med en markant färg på radiatorn.

Epok är en elektrisk vätskefylld sektionsradiator i lasersvetsat stål. Radiatorsektionerna är 50 mm breda och ytan är behandlad i beständig vit epoxylackering (standardkulör vit RAL 9016). Epok är luktfri och har inga allergiframkallande egenskaper. Epok säljs hos LVI återförsäljare.

Epok finns även i en variant för vattenburna värmesystem. Purmo Delta passar bra för både renoveringsobjekt och nya projekt med vattenburet centralvärmesystem med till exempel bergvärme som energikälla. Purmo Delta passar utmärkt i lågtemperatursystem och kan fås i över 70 olika kulörer. Purmo Delta säljs hos Purmo återförsäljare.

Retroradiatorer i gamla stan

I familjen Hanners hus i gamla stan i Jakobstad finns retroradiatorer av modellen Epok i alla rum. Låt dig inspireras!
Epok är en elektrisk vätskefylld sektionsradiator i lasersvetsat stål

hanner-skata-dsc_2497

hanner-skata-dsc_2485

Familjen Hanner firar en färgglad jul. God Jul och Gott Nytt År!
Familjen Hanner firar en färgglad jul. God Jul och Gott Nytt År!

Relaterade produkter

Leave a reply