Inred ditt hem i retrostil med nya radiatorer

Inred ditt hem i retrostil med nya radiatorer

Vad är retro egentligen? Ordet retro är en förkortning av retrospektiv, det vill säga tillbakablickande. Med retrostil åsyftar man oftast den färgstarka och djärva stil som gjorde sig känd i 50-, 60- och 70-talets texturer, tyger och möbler. Produkterna från denna tidsperiod har ett tydligt färg- och formspråk. Funktion har också fått ta stor plats. Bra exempel på detta är exempelvis klassiker som Stringhyllan och Bumlinglampan, som förresten säljs än idag.

Retrotrenden är fortsättningsvis stark och intresset för second hand, loppisar och vintage likaså. När det gäller radiatorer har du två vägar att välja mellan. Du kan endera välja en radiator med starkt retroinslag. Till exempel Epok som är en vätskefylld elradiator, eller Delta som är en motsvarande retroradiator för vattenburet värmesystem. Eller så kan du välja en standard radiator i vitt och därmed komplettera din övriga retroinredning. Purmo tillhandahåller radiatorer för vattenburna värmesystem, medan LVI har oljefyllda elradiatorer. Nya Yali-serien från LVI är en klassisk elradiator med många moderna funktioner.

Retrostil med Purmo Delta

Delta är en elegant sektionsradiator som förenar modern byggnadskonst med traditionell uppvärmningsteknik. Lasersvetsning eliminerar praktiskt taget alla svetsfogar och ger en garanterat slät yta. Inuti radiatorn förhindrar lasersvetsningen att rester från svetsningen ansamlas och minskar risken för friktion och korrosion. Resultatet är en tystare, mer effektiv radiator som håller längre. De D-formade profilerna som gett Delta Laserline dess namn är inte bara tilltalande, de förbättrar även prestandan med upp till 10 % jämfört med konventionell design.

 

Vertikala designradiatorn Delta V från Purmo passar utmärkt i alla typer av inredningar
Delta V i retrodesign

 

El-värmeradiatorn Epok i retrostil

Epok H är med sin retrodesign den perfekta lösningen för både moderna och traditionella interiörer. Den är också utrustad med det allra senaste inom uppvärmningsteknologi, bland annat en trådlös termostat som kan styra en eller flera radiatorer i samma rum. Tack vare sektionerna får radiatorn större yta, vilket optimerar värmestrålningen.

fjärrstyra elradiatorsystemet
Epok H i retrodesign.

 

Yali Parada från LVI i retrostil

Yali Parada har en helt slät frontpanel och passar in i all slags modern inredning. Om du kombinerar den med en retrotapet, får du en egen retrostil utan att köpa en dekorativ radiator. Yali Parada ger nya möjligheter till att inreda med värme där radiatorn blir en vacker inredningsdetalj. Yali Parada har samma intelligenta egenskaper som Yali Digital – öppet fönster funktion och en elektronisk termostat.

Oljefyllda designelement i retrostil
Retroinredning med oljefyllda Yali Parada elradiatorer.

Relaterade produkter

Leave a reply