Så här kan du måla element

Så här kan du måla element

Nu är det färg och inte vitt som gäller i inredningssammanhang och radiatorerna från Purmo innebär inget undantag. För att vägleda och förenkla färgvalet då du ska måla element har Purmo sammanställt en färgkarta bestående av 72 nya kulörer.

Enkelt att välja kulör till dina radiatorer

Den vita inredningsvågen är satt åt sidan, nu tänker vi härligt nog färg på väggar, möbler och detaljer. Du kan välja precis vilken färg du vill till dina radiatorer, men Purmo hjälper dig lite på traven om du vill och har plockat ut 72 kulörer, både RAL-kulörer och metalliska färger, och satt samman dessa till en genomtänkt färgkarta.

När du väljer en färg till dina radiatorer kan du tänka på på två vis: antingen att radiatorns kulör ska sticka ut och ta plats som en inredningsdetalj, eller att den ska harmoniera med övrig stil och färg i rummet. En svart radiator mot en ljus vägg är ett exempel som ger en tydlig effekt. Ett annat alternativ är att ”måla ihop” väggar, tak och lister, vilket vi ser mycket av idag och där hänger självklart radiatorn med.

Plocka upp en accentfärg i tapeten, då du ska måla element.
Plocka upp en accentfärg i tapeten, då du ska måla element.

Kulören kan naturligtvis även tona ner en känsla, exempelvis genom att du målar radiatorn i en mildare kulör av den tapet eller färg som finns på väggen. Du kan även plocka upp en nyans i en mönstrad tapet, välj då med fördel någon av de ljusare kulörerna i tapeten.

En tumregel är att välja samma kulör på alla radiatorer i ett rum, men det kan även bli väldigt fint att välja ut en väl placerad radiator och måla den och då noga tänka igenom det färgvalet.

I motsats till om du själv målar din radiator, är radiatorerna från Purmo lackade och härdade för att bli maximalt tåliga mot slitage och de har även en yta som går lätt att torka av.

Klicka och upptäck din färgsammansättning >>

Relaterade produkter

Leave a reply