Utbyte av gamla radiatorer eller vad?

Utbyte av gamla radiatorer eller vad?

Utbyte av gamla radiatorer eller snygga upp de befinliga radiatorerna – vad lönar sig i längden? En radiator, eller ett element, som det kallas i folkmun håller länge. Alltför länge. De är så hållbara att vi till och med börjat måla om dem själva, byta termostater och rördelar, täcka in dem i trähöljen och förbättra dem tills det att det inte finns något mer att förbättra. Och vi byter sällan ut gamla element.

En vattenburen radiator är ofta gjord av stål. Till 100%. Stålet är slitstarkt och hållbart. Små skråmor i lacken kan lätt repareras och genom att lufta och damma av radiatorn kan du klara dig i årtionden med samma radiator. Men precis som du ytrenoverar, byter köksskåp, tapeter och inredning är det även lätt att byta ut radiatorer.

Låt dig inspireras av det ofantliga utbudet av vattenburna designradiatorer eller oljefyllda elradiatorer. Be en elektriker (för elradiatorer) eller en VVS-installatör (för vattenburen värme) om råd när det gäller utbytet. Hen ser lätt vilken storlek och vilken anslutning som krävs vid bytet.

Tips vid utbyte av gamla radiatorer

  1. Om du vill snygga upp ett rum i taget, tveka inte på att se över radiatoralternativen! Det är enklare än du tror att byta ut gamla element. Det handlar inte bara om vad som lönar sig i längden utan även om hur du vill inreda!
  2. Om du ska renovera hela värmesystemet lönar det sig ofta att byta ut radiatorerna. Dagens moderna radiatorer är energieffektiva och anpassade för lågtemperatursystem. De bör vara dimensionerade enligt värmekälla, till exempel bergvärmepump eller luft-vattenvärmepump, för att kunna arbeta energieffektivt i ditt värmesystem. Modeller finns för varje plånbok och interiör.
  3. Det går oftast att måla vattenburna element – men det är inget vi rekommenderar rakt av. Purmos radiatorer kan fås i över 70 olika kulörer.
  4. Även bland elradiatorer finns det snygga moderna lösningar både för retroinredning och för modern inredning.

Relaterade produkter

Leave a reply