Service av gamla radiatorer

Service av gamla radiatorer

Service av gamla radiatorer eller byte till nya radiatorer – vad lönar sig i längden?

En radiator, eller ett element, som det kallas i folkmun håller länge. Alltför länge. De är så hållbara att vi till och med börjat måla om dem själva, byta termostater och rördelar, täcka in dem i trähöljen och serva dem tills det att det inte finns något mer att serva. Och vi byter sällan ut gamla element.

En vattenburen radiator är oftast gjord av stål. Till 100%. Stålet är slitstark och hållbart. Små skråmor i lacken kan lätt repareras och genom att lufta och damma av radiatorn kan du klara dig i årtionden med samma radiator. Men precis som du ytrenoverar, byter köksskåp, tapeter och inredning är det även lätt att byta ut radiatorer.

Låt dig inspireras av det ofantliga utbudet av vattenburna designradiatorer eller oljefyllda elradiatorer på www.purmo.se eller www.lviprodukter.se . Be en elektriker (för elradiatorer) eller en VVS-installatör om råd när det gäller utbytet. Han ser lätt vilken storlek och vilken anslutning som krävs vid bytet.

Tips!

  1. Om du vill piffa upp ett rum i taget, tveka inte på att se över radiatoralternativen! Det är enklare än du tror att byta ut gamla element. Det handlar inte om vad som lönar sig i längden utan mer om hur du vill inreda!
  2. Om du ska renovera hela värmesystemet lönar det sig ofta att byta ut radiatorerna. Dagens moderna radiatorer är energieffektiva ochanpassade för lågtemperatursystem. De bör vara dimensionerade enligt värmekälla, till exempel bergvärmepump eller luft-vattenvärmepump, för att kunna arbeta energieffektivt i ditt värmesystem. Modeller finns för varje plånbok och interiör.

Relaterade produkter

Leave a reply