Slipp bygga elementskydd

Slipp bygga elementskydd

Med en snygg radiator finns det ingen orsak att bygga elementskydd. Tvärtom, en radiator avger varm och skön mjukvärme till dig och påverkar ditt välbefinnande. Precis som brasvärme från en värmande eldstad värmer en frusen kropp, kyler kallraset från ett fönster eller vindpusten från en öppen dörr ner en svettig och varm kropp. Kroppen mår bra av dessa temperaturväxlingar. Vi tycker om att utsätta våra sinnen för skillnader. Kall saft släcker törsten, medan varm kakao smakar bra en kall vinterdag.

Alltför sällan pratar vi om vad radiatorvärmen gör åt kroppen. Kanske just därför att vi inte märker av fenomenen när vi mår bra. Fryser vi däremot reagerar kroppen med detsamma. Därför är den bästa platsen för en radiator just under fönstret, där den förhindrar kallraset. När den fungerar som den ska märker vi inte av den nämnvärt. Men om radiatorn ínte fungerar, är underdimensionerad eller kanske helt och hållet saknas under fösntret, lägger vi snabbt märke till detta.

Att bygga elementskydd är ingen optimal lösning

Att täcka in radiatorn genom att bygga elementskydd är ingen god idé. Elementskyddet minskar på radiatornas värmeavgivning och bidrar till att radiatorn inte fungerar som den bör. Lösningen till fula radiatorer är inte elementskydd utan en uppsjö av snygga element och radiatorer som kan placeras både under och framför fönster.

Slipp bygga elementskydd - nyttja designradiatorer.
Slipp bygga elementskydd – nyttja designradiatorer i gammal eller modern stil.

 

Relaterade produkter

Leave a reply