Smarta hem – lösningar med smarta radiatorer

Smarta hem – lösningar med smarta radiatorer

Att smarta hem kan fyllas med smarta radiatorer är inget man tänker på varje dag. Ett smart hem är så mycket mer än bara snyggt rent inredningsmässigt. Det finns funktionella lösningar för allt från kryddhyllor till skoförvaring och diskmaskiner. Men någonstans på vägen glömdes radiatorn bort. Kanske för att den är så ”ful”. Men om den nu går att få i olika form, färg och kanske som ett konstverk, så kan vi äntligen börja prata funktion och termisk arkitektur kring denna smarta värmelösning.

– Min inställning till radiatorer och värmeelement har absolut ändrats. Från att jag tyckt att det varit en ganska tråkig detalj i hemmet så känns det som om det nu finns många möjligheter med att designa radiatorer och element på olika sätt både med färg, form och motiv för att synliggöra dessa i hemmet i stället för att gömma dem”, säger Karolina Palmér, som är en av konstnärerna som visar upp en nymålad radiator på #purmoart i Mall of Scandinavia, Stockholm 16-17.9.

Även Studio Äppel Päppels inställning till radiatorer har ändrats under processen med #purmoart.-Ja, vi tänker på radiatorer på ett annat sätt nu. Att radiatorer kan bli en del av inredningen och något som får ta plats, istället för något neutralt som ska smälta in eller gömmas i rummet. Vi vill gärna veta mer om vilka olika varianter som finns – färger, format och motiv, samt hur de kan användas i en miljö. Miljöbilder är alltid bra för att få nya idéer och inspiration, säger Frida Nilsson och Erika Lindmark från Studio Äppel Päppel i Göteborg.

Purmos vattenburna, släta radiatorer kan fås i 71 olika fabriksmålade kulörer. Läs mer om hur din radiator kan bli en smart del av ditt hem.

smarta hem
Studio Äppel Päppels radiator visas på Mall of Scandinavia i Stockholm 16-18.9.

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply