Spännande inredningsstil i sovrum

Spännande inredningsstil i sovrum

Att välja inredningsstil i sovrummet väcker starka känslor. Sovrummet är intimt och personligt och förmodligen det rum vi använder mest sett till dygnets timmar. Cleverheatings inlägg om hur färgvalet påverkar nattsömnen har skapat mycket engagemang, och lika viktigt är den termiska arkitekturen och termisk inredningsstil i sovrummet.

I ett annat inlägg skriver Cleverheating om att ett svalt sovrum förbättrar nattsömnen. Temperaturen i sovrummet bör vara cirka två grader lägre än i resten av hemmet – den optimala temperaturen för en god sömn sägs vara 18°C. En orsak till att vi hellre sover i ett svalt sovrum är det värmande täcket, som isolerar värmen. Människan producerar själv cirka 50 W i sovande läge och denna värme bör på något sätt avdunsta. Under det isolerande täcket avdunstar den sovande personen värme främst via huvudet. Kroppen isoleras av täcket och avger ingen värme. Vi mår bättre när yttemperturen på huden kring huvudet inte behöver stiga över 30°C. Då känner vi ingen termisk stress och vi sover bättre. Därför fungerar ett svalt sovrum bättre än ett varmt.

En ny inredningsstil med radiatorer

Att kombinera det visuella med det termiska är något som Kristin Erséus får ta sig an i höst när hon får måla på en slät Purmo radiator ämnad för ett sovrum. Kristin Erséus arbetar som formgivare och konstnär på heltid i egen regi. Kristins alster tar sin form i studion i centrala Göteborg, som även fungerar som showroom åt hennes produkter. Produkterna säljs via återförsäljare i Sverige och snart även i andra delar av världen.

– En radiator är för mig ett värmeelement som reglerar inomhustemperaturen när det är kallt utomhus. Ett intetsägande plåtstycke under, eller i närheten av ett fönster, konstaterar Kristin inför sitt uppdrag.

Cleverheating samarbetar med Kristin Erséus för att inspirera renoverare och husbyggare att tänka på radiatorn som en inredningsdetalj i hemmet – även i sovrummet. Kristins vackra målningar och intressanta formgivning ligger till grund för radiatorn som visas under eventet #purmoart på Mall of Scandinavia i Stockholm 16-18 september 2016.

inredningsstil
Kristins spännande inredningsstil syns på en Purmoradiator i höst. Resultatet presenteras under #purmoart på Mall of Scandinavia 16-18.9.

 

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply