Spara energi med oljefyllda elradiatorer

Spara energi med oljefyllda elradiatorer

Du kan spara energi med att byta ut gamla elradiatorer. Även om ett vattenburet system i många fall är lönsammare i längden är det inte ändamålsenligt att konvertera till vattenburet alla gånger.

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt för andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter.

För golvvärme kan det i vissa fall vara en fördel att ligga på en bruttoeffekt av 100 W/m2 för bästa funktion. Denna beräkning gäller hus i nordiskt klimat men kan variera med hänsyn till husets standard. För mer information om elförbrukningen i hus i andra klimatzoner, kontakta din lokala elektriker eller energirådgivare.

Med moderna termostater kan du spara energi och dra ned kostnaderna

LVIs elektroniska termostater skapar snabbt och effektivt önskad inomhustemperatur. Och de kan spara upp till 20% på energikostnaden. Spara ytterligare energi med styrsystem för elradiatorer fyllda med vegetabilisk miljövänlig olja.

TempCo är lätt att installera och lätt att kontrollera med SMS. Du kan få ett sms när det har varit strömavbrott mer än tre minuter, när temperaturen sjunker i huset eller tjuvlarmet utlöses. Med TempCo styrsystemet sparar du energi utan att tumma på komforten. Byt ut gamla elradiatorer nu och spara inte bara på energin utan även på miljön!

Med det nya styrsystemet Touch E3 från LVI styr man enkelt Yali-radiatorerna Digital, Parada, Ramo. Touch E3 hjälper till att sänka värmekostnaderna genom enkel styrning av värmen i hemmet. Ytterligare en finess är att man nu via Touch E3 kan se sin energiförbrukning för varje rum/zon. Med appen CleverTouch kan man höja och sänka inomhustemperaturen från sin smartphone.

*I jämförelse med elradiatorer med bi-metalltermostat och baserat på test vid tekniska enheter.

Relaterade produkter

Leave a reply